Seriepremiär på söndag

Kommande söndag, den 3 april, är det seriepremiär i division 2 Norra Svealand och IFK Uppsala inleder borta mot FC Järfälla.

– Det var några säsonger sedan vi hade en fläckfri försäsong, men detsamma gäller nog de flesta föreningarna i serien. Vi har i vanlig ordning behållit stora delar av truppen och fyllt på med tre nya spelare. Under försäsongen har vi blandat och gett men ändå lyckats hålla en bra nivå spelmässigt, vilket kanske är det viktigaste för oss att bygga vidare på. Vi kommer närmast från en 2-1-seger i genrepet mot Syrianska FC, säger lagets tränare Stephen Odur.

Nya spelare i A-laget är Jonathan Kansa (Älvsjö AIK), Josef Jalil (Gamla Upsala SK) och Adar Aras (Gamla Upsala SK). Spelare som lämnar är Hyaw Naizghi (Procyon BK), Daniel Arancibia Holm (Palestinska FF) Bodry Kizi-Namputu (klubb ej klar) och Lukas Martinsson (slutar).

Järfälla och IFK Uppsala spelade i samma serie så sent som säsongen 2020. Då vann Järfälla serien och IFK var ett av två lag som tog poäng av Järfälla den säsongen. Säsongen 2021 slutade Järfälla sjua i division 2 samtidigt som IFK vann division 3.

Matchen på Järfällavallen börjar kl. 15.00. Målrapportering sker bland annat på appen ”Min Fotboll”.

» Tabell och resultat