2-2 i premiären

A-laget inledde seriespelet med att spela oavgjort, 2-2 (0-1), borta mot FC Järfälla. Poängen var välkommen mot bakgrund av att IFK spelade med en man mindre under större delen av matchen.

IFK tog ledningen i den 16:e minuten genom Filip Cekol som tryckte in bollen i en tilltrasslad situation efter en IFK-hörna. Minuten senare drabbades IFK av en frilägesutvisning sedan Robin Henriksson fällt en hemmaspelare strax utanför straffområdet.

Järfällas kvittering kom först i den 80:e minuten på nick. Trots en man mindre och stundtals hård press av hemmalaget lyckades IFK ta ledningen på nytt i den 83:e minuten genom Daniel Michel. 2-2 kom på stopptid, varefter IFK lyckades freda det egna målet och ta med sig en poäng i premiären från Järfällavallen.

» Tabell och resultat

FC Järfälla – IFK Uppsala 2-2 (0-1)
Laguppställning, IFK Uppsala: Robin Henriksson, Filip Carlsson, Musa Ali, Simon Wallentinsson, Filip Cekol, Hossein Shojaeddin, Daniel Michel, Kosret Abdullahizad, Daniel Aramesh, Robin Ahmad, Josef Jalil, Aga Rasool, Puneet Singh, Jonathan Kansa, Adar Aras, Abdulrahman Nizar Ali
Mål: 0-1 Filip Cekol (16), 1-1 André Nader (80), 1-2 Daniel Michel (83), 2-2 Ali Al-Mosawi (90)
Varningar: FCJ: Daniel Elias, Kevin Aydin, Sherko Faiqi IFK: Daniel Aramesh, Josef Jalil
Utvisningar: FIFK: Robin Henriksson
Domare: Stefan Jovanovic (HD), Andreas Manea (AD1), Payam Pahlavanloo (AD2)