4-1 mot Kåre

IFK Uppsala tog en ny trepoängare hemma på Österängen i och med 4-1 (1-0) mot GoIF Kåre. Det blev en match med två helt olika halvlekar och en mycket händelserik avslutning. Före paus var IFK dominerande, medan Kåre kom tillbaka starkt i andra halvlek.

Hemmalaget saknade av olika skäl fem man från startuppställningen mot Brottby senast. Det märktes dock inte alls under första halvlek då laget hade ett bastant grepp om matchen och spelade den fina passningsfotboll som man är van att se. IFK hade också ett antal skott och även andra avslut, men egentligen inget som riktigt satte Kåremålvakten på prov. Halvleken såg alltså ut att sluta mållös när Andrew Godlin Nzali i slutminuten avancerade fram mot straffområdesgränsen, och fälldes där. Domaren blåste först för frispark just utanför straffområdet, men efter konferens med den assisterande domaren pekade han i stället på straffpunkten. Robin Nguyen, normalt mittfältare men för dagen mittback i en helt nykomponerad backlinje, stegade fram och satte lugnt och bestämt 1-0 just innanför stolpen. IFK kunde därmed gå till pausvila med en mycket rättvis ledning.

Efter pausen blev matchbilden en helt annan. Kåre började få tag i bollen, och åtminstone stundtals var gästerna nu det klart bättre laget. Trots det vaskade IFK fram ett par riktigt fina möjligheter att utöka ledningen. Framför allt minns man när Andrew Godlin Nzali träffade ribban med ett stenhårt skott. Returen gick till Aria Alizadeh som satte bollen utanför. I stället jobbade sig Kåre allt närmare en kvittering, och med drygt tio minuter kvar började de rada upp chanser. IFK:s andremålvakt Hazem Qaoud, som för dagen vaktade målet, fick visa att han håller för spel i A-laget med ett par fina räddningar. Vid ett annat tillfälle satte Kåre bollen utanför i friläge. IFK gjorde några byten och kastade in ett par spelare med ingen eller mycket liten erfarenhet av div 4-spel, vilket visade sig bli ett lyckokast. Med fem minuter kvar av ordinarie speltid kom inhoppande Philip Sanderson fram något till vänster och skruvade snyggt bollen förbi målvakten och in vid bortre stolpen. 2-0 kändes förlösande i det läget. Slutet av de fem övertidsminuterna blev sedan händelserika. En annan inhoppare, Filip Hennig, sköt 3-0 och minuten senare rundade Mechac Makuiza Kåremålvakten och rullade in 4-0. Med matchens sista spark reducerade sedan Kåre genom Daniel Lindgren Zachrison.

Med tanke på att så många av de i vanliga fall tongivande spelarna saknades och ersattes av mer orutinerade spelare, och några dessutom fick spela på andra positioner än de ordinarie, var det starkt att besegra serietrean Kåre. Idag hade man dessutom marginalerna med sig i några viktiga situationer. Med segern befäste IFK andraplatsen, och närmade sig även ledande Brottby. Redan på lördag väntar ny hemmamatch: Uppsaladerby mot Procyon.

» Tabell och resultat

IFK Uppsala – GoIF Kåre 4-1 (1-0)
Laguppställning, IFK Uppsala:
Hazem Qaoud, Marcus Glaser, Robin Nguyen, Filip Cekol, Kosret Abdullahizad, Mechac Makuiza, Aria Alizadeh, Adar Aras, Tobias Frödin, Montaser Albadrasawi, Andrew Godlin Nzali. Avb. Filip Hennig, Jacob Torakai, Herman Mérida Lindgren, Philip Sanderson
Mål: 1-0 Robin Nguyen (44, straff), 2-0 Philip Sanderson (85), 3-0 Filip Hennig (93), 4-0 Mechac Makuiza (94), 4-1 Daniel Lindgren Zachrison (95)
Domare: Soran Khalid (HD), Ali Reza Rezaie (AD1), Becir Tabakovic (AD2)
Varningar: IFKU: Adar Aras, Mechac Makuiza, Robin Nguyen Kåre: Michael Johansson, Tobias Högberg, Robin Rhodin Blixt, Erik Dahlbeck