Hans Pettersson har avlidit

En av IFK Uppsalas stora profiler under andra halvan av 1900-talet, Hasse Pettersson, har avlidit efter en längre tids sjukdom. Hasse spelade både fotboll och bandy för IFK under många år, och var senare lagledare för fotbollens A-lag.

Totalt blev det 13 år som spelare i IFK:s fotbollslag, både ungdom och senior, och 12 säsonger i Kamraternas bandytröja. Sina största framgångar som spelare hade Hasse som mycket svårstoppad och närmast legendarisk målskytt i fotbollen.

När fotbollskarriären avslutats höll Hasse fortsatt kontakt med sporten genom tio säsonger som fotbollsdomare. Efter IFK Uppsalas hundraårsjubileum 1995 återkom han sedan som aktiv i IFK, nu som lagledare för fotbollslaget under åren 1996–2004. Just perioden efter hundraårsjubileet kan sägas ha lagt grunden till att IFK Uppsala förvandlades från en liten förening med i stort sett bara ett A-lag i lägsta serien till dagens verksamhet med A-lag på en helt annan nivå och med en blomstrande ungdomsverksamhet. Det var en utveckling som gladde den gamle IFK:aren mycket.

Ända in i det sista följde Hasse intresserat IFK:s framfart i fotboll och bandy, även när hälsan så småningom inte till tillät honom att vara på plats vid matcher. Alla vi IFK:are som haft förmånen att på olika sätt ha kontakt med Hasse saknar honom. Hasse blev 79 år gammal.

Per Agius och Hans Bennemo