Knapp seger mot Tärnsjö

IFK tog sin femte raka seger i och med 2-1 (2-1) hemma mot Tärnsjö under fredagskvällen. IFK hamnade i tidigt underläge, men lyckades vända till vinst efter tämligen övertygande spel i den första halvleken. Målskyttar för IFK var Robin Nguyen och Aria Alizadeh.

Efter en bra matchinledning av IFK så var det ändå gästande Tärnsjö som kunde ta ledningen knappa kvarten in i matchen. Ett inspel från vänster hittade fram till Kim Norgren som från kort avstånd kunde stöta upp bollen i nättaket bakom en chanslös Robin Henriksson i IFK-målet. Kamraterna ägde mycket boll i den första halvleken och man kom emellanåt fram på framför allt kanterna. Det var dock de fasta situationerna som skulle ge resultat denna kväll. Först pricksköt Robin Nguyen in kvitteringen på hörna med ett riktigt klassmål och sex minuter senare nickade Aria Alizadeh in 2-1 på en ny hörna. IFK vann för övrigt hörnstatistiken med 9-0.

Många trodde nog att IFK skulle dra ifrån i målprotokollet i andra halvlek och mot bakgrund av matchbilden från den första akten så fanns det fog för denna känsla. Kamraternas fina spel kom dock under perioder av sig samtidigt som Tärnsjö lyfte sig som lag. Trots att IFK även fortsättningsvis hade mest boll och skapade flest chanser så uteblev ett förlösande 3-1-mål och när hemmalagets Montaser Albadrasawi sedan blev utvisad i den 78:e matchminuten så blev det nervöst; i alla fall på läktarhåll. Hemmalagets spelare visade dock disciplin och prioriterade bollinnehav framför att göra mål och det gjorde man bra. Tärnsjö hade dock bud på kvittering. Farligast blev det i den 89:e minuten där täckande hemmaspelare kunde freda målet vid en tilltrasslad situation i straffområdet.