4-1 mot Vaksala

IFK vann måndagskvällens Uppsaladerby på Årsta IP med 4-1 (2-1). Matchen avgjordes i mitten av andra halvlek när Kamraterna gjorde två mål inom loppet av en minut.

IFK inledde bra mot ett för dagen lågt och försvarsinriktat Vaksala. Ledningsmålet för Kamraterna kom efter knappa kvarten sedan Aria Alizadeh träffat en Vaksalaspelare som styrde bollen i eget mål. Vaksala spelade därefter upp sig och under en tiominutersperiod och man oroade främst på fasta situationer. I den 24:e minuten fick Jacob Angeldal ett bra läge att kvittera, men vinkeln var något för snäv och Robin Henriksson i IFK-målet kunde styra avslutet till hörna. 1-1 kom till sist efter ett inspel från vänster som letade sig fram till en fristående Isak Kezic som enkelt slog bollen i mål. Det blev ändå IFK som kunde gå till halvtidsvila med 2-1 sedan Kosret Abdullahizad givit laget ledningen på nytt i den 42:a minuten. Första chansen gick till Robin Ahmad som prickade målvakten, men Kosret höll sig påpassligt framme och nicklobbade in returen över Joacim Larsson i Vaksalamålet.

Matchen stod och vägde i inledningen av den andra halvleken. Sedan avgjorde Kamraterna matchen med att göra två mål inom loppet av en minut. Först pricksköt Abdullahizad in 1-3 från 25 meter på en något felplacerad Larsson. Därefter gjorde Aria Alizadeh 1-4 sedan han fri med målvakten placerade bollen säkert i mål. Från avspark till 1-4 tog det arton sekunder och med det senare målet gick luften ur hemmalaget som såg alltmer uppgivna ut allteftersom tiden gick. Den kanske sista chansen att skapa nerv i matchen hade man i den 77:e minuten då Fredrik Larsson träffade ribban från nära håll.

I andra halvlek genomförde IFK några byten. Musa Ali ersatte Lukas Martinsson på mittbackspositionen och han gjorde det bra. Philip Sanderson och Robin Nguyen byttes in med tio minuter kvar. För Sandersons del handlade det om division 3-debut och långtidsskadade Nguyen spelade sin första match sedan premiären mot BKV Norrtälje den 13 april.

Resultatet innebär att IFK klättrar tre placeringar i tabellen. Kommande lördag gästas man av Brottby SK.

» Tabell och resultat
» Se matchen på FanCloud
» Upsala Nya Tidning

Vaksala SK – IFK Uppsala 1-4 (1-2)
Laguppställning, IFK Uppsala: Robin Henriksson, Puneet Singh, Lukas Martinsson, Simon Wallentinsson, Robin Ahmad, Filip Cekol, Kosret Abdulahizad, Emrik Persson Engström, Aria Alizadeh, Herman Mérida Lindgren, Serhat Akay. Avb, Filip Carlsson, Robin Nguyen, Gulal Kalaf, Philip Sanderson, Daniel Michel, Musa Ali, Hazem Qaoud
Mål: 0-1 Aria Alizadeh (14), 1-1 Isak Kezic (31), 1-2 Kosret Abdullahizad (42),  1-3 Kosret Abdullahizad (67), 1-4 Aria Alizadeh (68)
Domare: Andreas Wanjura (HD), Agnes Emborg (AD1), Ariya Neshaie (AD2)
Varningar: VSK: Oliver Ottosson, Tobias Sandquist IFK: Lukas Martinsson