Storseger mot Brottby

A-laget följde upp måndagens 4-1-seger mot Vaksala med att under lördagen besegra Brottby med hela 6-0 (3-0). Segern var säsongens första hemma på Österängen.

Gästande Brottby vann vårens möte på Össeby IP med 3-0 sedan man kontrat sönder Kamraterna. Under lördagen lyckades man inte lika bra med sin taktik samtidigt som IFK visade stor effektivitet framåt.

Målskyttet inleddes av Aria Alizadeh som i den 22:a matchminuten styrde in ett inspel från höger av Herman Mérida Lindgren. Det skulle komma mer. Kvarten senare nickade Daniel Michel in 2-0 och strax före halvtid ökade Kosret Abdullahizad på till 3-0. Resultatet speglade matchen ganska väl. IFK var det bättre laget, med ett klart övertag i bollinnehav och målchanser.

I inledningen av den andra halvleken försökte Brottby sätta press på IFK. Spelet utjämnades något, men efter tio minuters spel punkterade IFK och Robin Ahmad matchen genom att göra 4-0 i den 56:e minuten. Sex minuter senare utökade Michel till 5-0 efter en drömträff från 25 meter och efter ytterligare tre minuter kunde Kosret fastställa slutresultatet till 6-0. Den avslutande knappa  halvtimmen blev något avslagen och domaren blåste av matchen redan i den 91:a minuten.

Kommande helg spelar IFK borta mot Vallentuna.

» Tabell och resultat

IFK Uppsala – Brottby SK 6-0 (3-0)
Laguppställning, IFK Uppsala: Robin Henriksson, Simon Wallentinsson, Robin Ahmad, Filip Cekol, Kosret Abdullahizad, Emrik Persson Engström, Aria Alizadeh, Daniel Michel, Herman Mérida Lindgren, Musa Ali, Serhat Akay. Avb. Puneet Singh, Filip Carlsson, Robin Nguyen, Jacob Torakai, Redwan Bruk, Hazem Qaoud, Oscar Jonasson
Mål: 1-0 Aria Alizadeh (22), 2-0 Daniel Michel (37), 3-0 Kosret Abdullahizad (43), 4-0 Robin Ahmad (56), 5-0 Daniel Michel (62), 6-0 Kosret Abdullahizad (65)
Domare: Adis Cosic (HD), Adham Ali Saleh (AD1), Omid Abdulla (AD2)
Varningar: IFK: – BSK: –