IFK föll på Norrtälje IP

A-laget fick inte med sig några poäng hem efter onsdagens bortamatch mot BKV Norrtälje. Trots övertag i bollinnehav fick IFK se sig sönderkontrade av ett taktiskt skickligt hemmalag. BKV vann med 3-0 (1-0).

Spelmässigt såg det överlag ganska bra ut när IFK under onsdagskvällen mötte Norrtälje. IFK rullade boll fint och hittade ytor på kanterna där Innocent Kakooko och Emrik Persson Engström under första halvlek kunde vinna mark. Den bästa målchanser för IFK i första halvlek hade Engström som dock fick avslutet någon meter utanför målburen. Även om de riktigt vassa målchanserna lyste med sin frånvaro så talade Kamraternas relativa spelövertag för att de skulle komma. Istället blev det Norrtälje som, något förvånande, tog ledningen i den 41:a minuten. Målet föregicks av en snabb omställning, där inspelet till sist hamnade framför Gabriel Fromell Norberg som tämligen ostört kunde slå in 1-0.

Redan i den andra halvleken fjärde minut kontrade BKV på nytt och denna gång var det Zackarias Laprasit som avancerade på högerkanten och placerade in 2-0 bakom Robin Henriksson. IFK skapade därefter flera chanser, där man minns avsluten från Serhat Akay och Filip Carlsson bäst. Linus Dahlgren i hemmamålet var dock duktig och fredade sitt mål på ett förtjänstfullt sätt. I den 68:e minuten gjorde Laprasit sedan sitt andra mål för dagen och det var i allt väsentligt en kopia av 2-0-målet, även om kontringen denna gång kom på vänsterkanten.

– Vi har mött dem förut. Vi vet att det är tufft och att de rullar mycket boll. De är spelskickliga och vi visste att vi skulle ha lite boll och ställa om på dem. Det funkade väldigt bra, sade Linus Dahlgren till Norrtelje Tidning efter matchen.

IFK tappar i och med förlusten två placeringar i tabellen och går därmed till sommaruppehåll på nedflyttningsplats. I första höstomgången gästas IFK av Brottby SK.

» Tabell och resultat

BKV Norrtälje IFK Uppsala 3-0 (1-0)
Laguppställning, IFK Uppsala: Robin Henriksson, Filip Carlsson, Lukas Martinsson, Simon Wallentinsson, Robin Ahmad, Filip Cekol, Emrik Persson Engström, Aria Alizadeh, Herman Mérida Lindgren, Innocent Kakooko, Serhat Akay. Avb. Puneet Singh, Adam Ledung, Musa Ali, Tobias Frödin, Boudouin Kalema, Hazem Qaoud
Mål: 1-0 Gabriel Fromell Norberg (41), 2-0 Zackarias Laprasit (49), 3-0 Zackarias Laprasit (68)
Domare: Johan Kjellin (HD), Oliver Halvarsson (AD1), Twana Ahmad Khalid (AD2)