Skrällseger mot Hudiksvall

A-laget tog sin första seger för säsongen och den kom något överraskande på bortaplan mot topplaget Hudiksvall. Matchen på Glysis Sparbanken Arena slutade 1-3 (0-1).

Kingsley Okafor gav, efter en jämn inledning på matchen, IFK ledningen i den 23:e matchminuten. Drygt tio minuter senare fick hemmalagets Roni Haijo rött kort sedan han dragit ned Emrik Persson Engström precis utanför straffområdet. Hemmalaget fick därefter spela med en man mindre.

I den 83:e minuten pricksköt Abdulrahman Nizar Ali in 2-0 till IFK, men endast två minuter senare reducerade Hudiksvall genom Ludvig Pärlenskog. Ytterligare två minuter senare avancerade dock Albin Eliasson på högerkanten och serverade Gedeon Mbala som slog in matchavgörande 3-1 i nättaket.

– Efterlängtat. Vi har verkligen väntat på att få vinna igen och vi gör det välförtjänt. Eloge till grabbarna som inte gett upp trots många misslyckade försök, sade IFK Uppsalas tränare Stephen Odur till UNT efter matchen.

Resultatet innebär att IFK överlämnar jumboplatsen i tabellen till Kvarnsveden som under gårdagen föll hemma mot Gute med 4-0. IFK och Kvarnsveden ställs mot varandra i nästa omgång, den 26 augusti.

» Tabell och resultat

Hudiksvalls Förenade FF – IFK Uppsala 1-3 (0-1)
Laguppställning, IFK Uppsala: Artin Gourgeh, Filip Carlsson, Aldin Fejzic, Adar Aras, Abdulrahman Nizar Ali, Emrik Persson Engström, Jonathan Kansa, Destiny John, Boudouin Kalema, Gustav Löfving Svensson, Kingsley Chibuike Okafor, Eddie Omdal, Gedeon Mbala, Zeb Karlsson Fundell, Albin Eliasson
Mål: 0-1 Kingsley Chibuike Okafor (23), 0-2 Abdulrahman Nizar Ali (83), 1-2 Ludvig Pärlenskog, 1-3 Gedeon Mbala (87)
Utvisningar: HFFF: Roni Hajo

Varningar: HFFF: Liam Collings, Cihan Sener IFK: Gustav Löfving Svensson, Jonathan Kansa, Adar Aras, Gedeon MbalaZeb Karlsson Fundell
Domare: Håkan Modigh (HD), Gustav Runberg (AD1), Josef Lingvall (AD2)