Bara oavgjort mot Kvarnsveden

A-laget fick, trots stort spelövertag, endast 1-1 (0-1) hemma mot tabelljumbon Kvarnsveden och nu lär det bli svårt att hinna ikapp Franke på negativ kvalplats.

IFK var det spelförande laget när man under lördagen mötte Kvarnsveden hemma på Lötens IP. Några synnerligen svaga minuter i inledningen resulterade dock i ett ledningsmål för gästerna och trots massivt bollinnehav för Kamraterna dröjde det ända till den 67:e minuten innan Adar Aras kunde utjämna genom ett fint frisparksmål. IFK pressade därefter på för ett segermål, men hade varken skärpan eller marginalerna på sin sida. Matchen avslutades i den sjätte övertidsminuten med att Kvarnsveden slog en frispark i stopens utsida.

Resultat innebär att Kvarnsveden och IFK Uppsala är fortsatt förankrade i botten av tabellen. Positivt är dock att IFK tagit fyra poäng på de två sista matcherna.

Kommande helg spelar IFK borta mot Arlanda.