Saltsjö-Boo och Bollstanäs segrare i HSB Bospar Cup

HSB Bospar Cup i flickfotboll avgjordes under den gångna helgen i Anders Diös-hallen. Årets klasser var F03, F04 och F05. I de två äldsta klasserna dominerade lagen från Stockholm genom att lägga beslag på samtliga semifinalplatser. I F04-finalen stod till sist Saltsjö-Boo som slutsegrare efter 3-1 i finalen mot Älvsjö AIK ”Blå”. I den äldsta klassen, F03, vann Bollstanäs finalen mot  Brommapojkarna med 3-1.

Lördagens spel i HSB Bospar Cup för flickor födda 2004 bjöd på fin fotboll från de medverkande lagen. Förutom uppländska lag deltog föreningar från Stockholm, Gästrikland och Västmanland.

Stockholmslagen dominerade med inte mindre än fyra lag i semifinalspelet. Saltsjö-Boo som mötte Tyresö i den första semifinalen. Saltsjö-Boo visade upp ett mycket fint passningsspel och vann klara med 6-1 och Saltsjö-Boos Ellen Wangerheim stod för ett hat-trick i matchen. Den andra semifinalen innebar ett klubbmästerskap i och med att Älvsjö ”Vit” ställdes mot Älvsjö ”Blå”. Älvsjö ”Blå” tog ledningen genom mycket duktiga Nataly Salvatierra och behöll den matchen ut, även om det vita laget reducerade till 2-1 med 6 minuter kvar. Slutresultatet fastställdes till 3-1 genom Ingrid Bornstein i den 11:e matchminuten.

Finalen mellan Saltsjö-Boo och Älvsjö ”Blå” bjöd på fint och tätt spel från båda lagen och höll en hög kvalité. Älvsjö startade stark och tog ledningen efter endast 30 sekunders spel. Sedan tog Saltsjö-Boo över allt mer av spelet och vände till seger med 3-1 efter mål av Ellen Wangerheim, Julia Blomstedt och Esther Marschall Adamsson.

Under söndagen fortsatte cupen med spel för flickor födda 2005 samt 2003. Även denna dag bjöd på mycket fin fotbollsunderhållning.

Även under söndagen var det fyra lag från Stockholm som tog sig till semifinal och även denna dag var den ena finalen ett klubbmästerskap! I den andra semifinalen ställdes BP ”Röd” mot BP ”Svart” och det blev en mycket jämn match som avgjordes först efter nästan 12 minuter då BP ”Röd”, genom Johanna Daun, gjorde matchens enda mål. I den andra semifinalen Ställdes Bollstanäs ”Grön” mot AIK. AIK tog ledningen efter 5 minuter, men till sist var Bollstanäs för starka och kunde vinna med 3-1 efter att Nova Aglert satt vinstmålet för Bollstanäs med 3 minuter kvar att spela.

I finalen ställdes så Bollstanäs ”Grön” mot BP ”Röd”. BP, som spelade hela turneringen utan avbytare, startade mycket starkt och tog ledningen efter 30 sekunder genom Emilia Espinoza. Bollstanäs kvitterade omgående och tog sedan över allt mer av spelet och kunde till sist vinna matchen med 3-1. Målskyttar i Bollstanäs var Amanda Ernberg, Nova Aglert och Mathilda Wikerman.

Ett stort tack till alla deltagande lag för fin fotbollsunderhållning, tack till ledare, tränare, föräldrar och övrig publik för härlig stämning under cupdagarna!