Ren Djurgårdsfinal även i IFK:s flickcup

Under den gångna helgen har IFK Uppsala arrangerat sin årliga flickcup i Lötens fotbollshall. Hela 42 lag från Uppland, Stockholm, Södermanland och Västmanland deltog i årets upplaga av IFK Uppsala Indoor Cup för flicklag.

Inget slutspel genomfördes I de tre yngsta klasserna, F12, F13 och F14, men det bjöds på många spännande och kampfyllda matcher, helt i publikens smak.

Finalen i den äldsta klassen, F11, blev en repris på pojkcupens final för två veckor sedan, då två lag från Djurgårdens IF möttes i finalen. Redan tidigt under gruppspelet anade många att det skulle bli de två Djurgårdslagen som skulle komma att göra upp om segerpokalen även i flickcupen. Båda lagen visade upp fin fotboll och gick som väntat till final. Väl där tog Djurgården 1 snabbt ledningen med 1-0, och trots många chanser både för dem och för motståndarna Djurgården 2 höll båda lagens målvakter tätt under resten av matchen, och slutresultatet skrevs alltså till 1-0.

IFK Uppsala tackar spelare, ledare, domare, funktionärer och publik som på olika sätt bidragit till att skapa två dagars fotbollsfest i Lötens fotbollshall.