Förlust för A-laget i sista matchen

IFK Uppsala kunde inte bryta den negativa trenden, utan råkade ut för fjärde raka förlusten när division 4-spelet avslutades på lördagen. Enköpings SK vann med 5-2 i en match som flyttats från ordinarie hemmaplanen Österängen till Lötens IP.

De första tio minuterna dominerades helt av bortalaget medan IFK, som för dagen saknade ett stort antal ordinarie spelare, inledde virrigt. Därefter började hemmaspelarna hitta positionerna bättre och jämnade ut spelet. Det blev ändå ESK som gjorde första målet genom Johannes Andersson som mötte ett högerinlägg vid bortre stolpen och lugnt bredsidade in bollen i 19:e minuten. Målet verkade ge Enköpingsspelarna litet mer energi och resten av halvleken hade laget ett visst övertag, om än inte så markant som i början.

Andra halvlek kom att bli betydligt målrikare. I paus hade IFK gjort flera byten, men någon större ändring på matchens karaktär innebar de inte. IFK kvitterade ändå när Ali Daher från ett par meters håll styrde in en frispark. Efter målet hade IFK sin bästa period i matchen, och bl.a. var Ali Daher fri med målvakten, som dock kom ut och räddade. Något ologiskt återtog i stället Enköping ledningen. IFK-försvaret missade helt bevakningen av Adrian Alan som efter en passning i sidled ostörd kunde skjuta bredvid Filip Wengelin. IFK gav dock inte tappt, och bara några minuter senare fick vi se dagens bästa hemmaanfall. Ali Daher fick en djupledsboll och hittade Jens Hägg till höger med en perfekt passning. Skyttekungen Jens, som haft litet trögt med målskyttet på sistone, slog till direkt och kvitteringen var ett faktum. Till slut blev det ändå ESK som kunde åka hem med tre poäng efter lika många mål under slutkvarten. Patrik Lundemo satte 2-3 efter en ny passning i sidled. 2-4 kom efter en vänsterhörna som via en Enköpingsspelare landade framför Johannes Andersson som enkelt petade in bollen. Sista målet gjordes sedan av Bruno Dal Monte.

Med tanke på att IFK saknade många nyckelspelare får dagens insats ändå betraktas som fullt godkänd. IFK blir till sist sexa i tabellen efter att ha avslutat serien med fyra raka förluster. Under säsongen har laget blandat en del lysande insatser med mindre bra matcher. Inför nästa år krävs en högre lägstanivå om man vill vara med och slåss om de allra översta placeringarna.

ESK blir trea i serien vilket innebär kval upp till trean. Det handlar dock om ett tufft kval då endast ett av kvalgruppens fyra lag tar en division 3-plats.

Till sist: hemsidan gratulerar Jens Hägg som tack vare dagens mål vinner skytteligan med 20 mål, ett mer än Rialas Sarmad Haddad och Andrés Thorleifsson som båda slutar på 19.

» Resultat & tabell
» Lokalsport.nu

IFK Uppsala – Enköpings SK FK 2-5 (0-1)
Laguppställning, IFK Uppsala: Filip Wengelin, Mokhtar Salih, Remmigio Semiti, Filip Carlsson, Philip Basala, Ahmed Abdi, Dennis Kumric, Daniel Arancibia Holm, Jens Hägg, Omar Ali, Ali Daher. Avb. Montaser Mutee Ismail Albadrasawi, Baban Nouri, Zexi Xu
Mål: 0-1 Johannes Andersson (19), 1-1  Ali Daher (55), 1-2 Adrian Alan (65) 2-2 Jens Hägg (68), 2-3 Patrick Lundemo (75), 2-4 Johannes Andersson (84), 2-5 Bruno Dal Monte (89)
Varningar: IFK: Mokhtar Salih
Domare: Charlie Mekrami (HD), Nima Torabian (AD1), Oscar Helmersson (AD2)