Ny förlust för A-laget

IFK inkasserade under måndagskvällen sin tredje raka förlust; denna gång mot Enköpings IS som vann hemma på Enavallen med 4-3 (2-0).

Varken IFK eller Enköping hade något att spela för när lagen under måndagskvällen möttes på Enavallen. Trots detta blev det en målrik och tämligen underhållande match.

IFK var bäst i matchinledningen och laget lyckades ofta bryta Enköpings uppspel på mittfältet. Hemmalaget fick till sist bättre ordning på spelet och efter en dryg halvtimme kunde Patrik Klaman göra 1-0 efter ett inspel från Philip S:t Cyr. Bara tre minuter senare kom 2-0. Filip Wengelin i IFK-målet lyckades då avvärja det första avslutet, men hade ingen chans på returen som trycktes in av Anton Spångberg.

Den andra halvleken började illa för IFK och efter bara några minuter revs en hemmaspelare ner i IFK:s straffområde. Domaren pekade på straffpunkten och Jesper Synnerlöv slog säkert in 3-0. Matchen kändes då avgjord, men det visade sig att det skulle bli spännande ända in i det sista. I den 53:e minuten utnyttjade Ali Daher ett misstag av Enköpingsförsvaret och reducerade till 3-1. Tio minuter senare kom 3-2 genom Robin Nguyen. Det matchavgörande målet kom i den 73:e minuten genom inhopparen Joakim Wellbrant som ordnade 4-2 på en frisparksretur. Slutresultatet fastställdes sedan i den 76:e minuten då Elias Embaye gjorde 4-3. IFK tryckte på i matchens slutskede, men lyckades trots bra chanser inte få in bollen i mål. Däremot både kunde och borde det ha blivit ytterligare mål för Enköping som bjöds på chanser i takt med att IFK satsade allt framåt.

IFK avslutar årets seriespel kommande lördag då man gästas av Enköpings SK.

Enköpings IS – IFK Uppsala 4-3 (2-0)
Laguppställning, IFK Uppsala: Filip Wengelin, Remiggio Semiti, Robin Nguyen, Dennis Kumric, Omar Ali, Daniel Arancibia Holm, Filip Carlsson, Philip Basala, Jens Hägg, Ermias Berhane, Ali Daher. Avb. Ahmed Abdi, Elias Embaye, Ahmed Ahmed, Fabian Thelander
Mål: 1-0 Patrik Klaman (35), 2-0 Anton Spångberg (38), 3-0 Jesper Synnerlöv (49), straff), 3-1 Ali Daher (53), 3-2 Robin Nguyen (63), 4-2 Joakim Wellbrant (73), 4-3 Elias Embaye (76)
Varningar: EIS: Joakim Wellbrant, Anton Spångberg
Domare: Odai Alwani (HD), Daniel Johansson (AD1), Jacob Appelblom (AD2)