Ny 1-2-förlust mot Bälinge

IFK förlorade på nytt mot Bälinge på tillfälliga hemmaplanen Ärentuna konstgräs i Storvreta. Precis som i premiären vann Bälinge med 2-1. Jämfört med den matchen visade ändå IFK upp ett betydligt bättre spel, och man skapade även tillräckligt med chanser för att göra mer än ett mål.

Ett IFK som denna kväll saknade flera nyckelspelare var ytterst nära att ta ledningen redan efter två minuter när Jasmin Svraka efter slarv i Bälingeförsvaret lobbade över den chanslösa målvakten, men bollen tog i ribban. Första halvlek fortsatte med bra spel från båda lagen men med övertag för IFK, som också arbetade fram flera bra lägen. Enda målet gjordes dock av gästernas Anders Jobs som fick kanonträff utanför straffområdet efter det att ett högerinlägg först nickats bort av försvaret.

Ett par minuter in i andra halvlek kom Bälinge i ett anfall på högerkanten som avslutades med ett inlägg efter marken. IFK-kaptenen Tony Arapovic vräkte sig fram för att hindra bollen att nå en fri Bälingespelare, men resultatet av  brytningen blev att bollen i stället rullade in vid främre stolpen. 0-2. Efter målet var det virrigt i IFK och Bälinge hade två frilägen inom de närmaste två minuterna. Första kvarten efter pausen var över huvud taget den sämsta för IFK:s del. Så småningom jobbade man sig ändå tillbaka in i matchen. Svraka noterade kvällens andra ribbträff när han nickade att högerinlägg från Arapovic i överliggaren. Strax efter dundrade Bälinge en frispark i stolpens insida. Bollen studsade sedan via Filip Wengelin i IFK-målet till hörna. Jasmin Svraka var den av hemmaspelarna som oroade Bälingeförsvaret mest, och det var även han som skapade den hörna som ledde till reduceringen. Den väl avvägda högerhörnan från Rodi Haydar nickades in av Arapovic. Då återstod mer än halva halvleken. IFK drog upp tempot alltmer och Bälinge fick långa stunder mest ägna sig åt försvar och snabba kontringar. Något mer mål blev det ändå inte och IFK fick resa hem från Storvreta poänglösa.

Tränaren Stephen Odur var både nöjd och besviken efter matchen: ”Sett till den senaste matchen mot Gusk 2 som vi för övrigt vinner, känns det som att vi återigen är på banan med det jag vill se ute på planen. Killarna visade verkligen att man tagit till sig av det vi lagt tyngd på under veckan. Själva genomförandet av matchen är definitivt någonting att bygga vidare på. Vi spelar så som vi vill spela och sett till 90 minuter förtjänar vi verkligen ett annat utfall, men sådan är fotbollen ibland. Nu handlar det om att fortsätta vara mentalt starka. Ett resultat onsdagen den 20:e maj mot Bälinge är inget som varken gör oss starkare eller svagare. Resultaten över tid är mer intressant.”

Närmast väntar en riktig utmaning i form av serieledande VP som har maximala 15 poäng och målskillnaden 20-3 på fem matcher. Matchen spelas nu på lördag klockan 15 och då är IFK tillbaka på ordinarie hemmaarenan Österängen.