1-4 mot VP

Trots en smakstart på matchen lyckades inte IFK hindra serieledande VP från att ta en ny trepoängare. En utvisning på en IFK-spelare i den andra halvlekens inledning gjorde det inte heller enklare och VP kunde till sist vinna med klara 4-1.

Inte heller IFK lyckades ta några poäng av VP som efter dagens seger toppar tabellen på maximala 18 poäng. VP utnyttjade skickligt IFK:s misstag och straffade Kamraterna hårt. Det blev till sist en komfortabel 4-1-seger som faktiskt kunde ha varit större.

Annars började det bra för IFK som gjorde 1-0 redan i den första matchminuten. Tom Sjölund fick läge att gå på avslut och skottet styrdes via VP-ben in i eget mål. Gästerna skapade sig därefter ett visst spelövertag och just när IFK verkade vara på väg in i matchen kom istället 1-1 i den 19:e minuten genom Anders Cheung. Tre minuter senare ordnade tidigare IFK-spelaren Martin Pousette 2-1 och på övertid kom 3-1 genom Joel Viklund som petade bollen förbi Filip Wengelin och via stolpen in i mål.

IFK visade stundtals upp ett fint spel, men det bestående intrycket var ändå att det gick på tok för långsamt i anfallsfasen och att VP därför ganska enkelt kunde freda det egna målet från påhälsning. Känslan i halvlek var att det skulle bli tufft att hämta in 1-3 och eventuellt hopp dog sedan snabbt i den andra halvlekens inledning. Först drog IFK:s Tom Sjölund på sig sitt andra gula kort och strax därefter utökade VP till 4-1. Resterande 40 minuter av matchen blev en en historia utan spänning och när domaren väl blåste av var nog de flesta av de 114 åskådarna tämligen överens om att VP:s seger var odiskutabel.

IFK:s tränare, Stephen Odur, var efter matchen självkritisk:
– Idag når vi tyvärr inte upp till några nivåer och det beror bara på oss själva. Vi blir hårt straffade för våra misstag samtidigt som vi knappt ställer några frågor till motståndarna, vilket krävs för att vinna fotbollsmatcher. VP gör sitt jobb och förvaltar sina chanser väl. Som lag får vi det vi förtjänar, d.v.s. noll poäng, men som supporter till laget förtjänar man mer och det kommer vi att ge.

IFK ligger just nu åtta i tabellen.

» Tabell & resultat

IFK Uppsala – IF VP Uppsala 1-4 (1-3)
Laguppställning, IFK: Filip Wengelin, Lukas Martinsson, Umit Aras, Filip Carlsson, Philip Basala, Robin Nguyen, Rodi Haydar, Omar Ali, Jens Hägg, Jasmin Svraka, Tom Sjölund. Avb. Anton Sahlen, Ahmed Ahmed, Ahmed Abdi, Armin Sabovic, Elias Embaye
Mål: 1-0 Tom Sjölund (1), 1-1 Anders Cheung (19), 1-2 Martin Pousette (22), 1-3 Joel Wiklund (45), 1-4 Sebastian Kristen (50)
Varningar: IFK: Elias Embaye , Umit Aras, Jasmin Svraka VP: Joel Viklund, Anders Cheung
Utvisningar: IFK: Tom Sjölund
Domare: Jennifer Laurin (HD), Hassan Kandiel (AD1), Rickard Gustafsson (AD2)