Klar seger mot Månkarbo

IFK Uppsala tog en övertygande seger hemma på Österängen när Månkarbo IF besegrades med 6-1 (3-0) i en match som hemmalaget dominerade från första till sista minuten. Samtliga spelare gjorde en mycket stark insats, vilket illustreras av att det var sex olika målskyttar.

IFK rivstartade, och faktum är att matchen nästan kändes avgjord efter 17 minuter när Aria Alizadeh sköt 2-0 med ett skott från straffområdeslinjen efter ett fint hemmaanfall. Dessförinnan hade vänsterbacken Simon Wallentinsson gjort första målet när han tog emot en passning med ryggen mot mål just utanför straffområdet, vände bort en försvarare och satte bollen vid bortre stolproten. Hemmalaget fortsatte med högt bolltempo och stor rörlighet och det osade hett vid Månkarbomålet flera gånger innan 3-0 kom. Det var Emrik Persson Engström som från nära håll stötte in bollen efter fint förarbete av Simon Wallentinsson. IFK hade fortsatt bud på fler mål, men 3-0 stod sig halvleken ut.

Samma matchbild fortsatte i stort sett också efter paus, och det var logiskt att det även kom fler mål. Tio minuter in i halvleken fick IFK en indirekt frispark till vänster, 25 meter från mål. Bollen petades till Kosret Abdullahizad som skruvade in den vid bortre stolpen till 4-0. Uppförsbacken för Månkarbo blev än större när en spelare strax därefter drog på sig sitt andra gula kort så att laget fick avsluta matchen med 10 man. 5-0 gjordes sedan av Filip Cekol och 6-0 av Mechac Makuiza efter nytt fint förarbete av Simon. Månkarbo kunde reducera på slutet när Max Bergström stötte in bollen från nära håll efter ett frisparksinlägg från vänster.

IFK gjorde nog årets bästa match, och man hade egentigen inte någon svacka alls under de 90 minuterna. Månkarbo spelade förra året i division 5 men hade före denna match sju raka utan förlust, och spelade 3-3 mot IFK i seriepremiären. Den här gången var man dock utan chans. Hela IFK-laget gjorde en mycket gedigen insats. Med mycket kreativitet och rörlighet skapade man den ena målchansen efter den andra. Glädjande var också att Filip Carlsson, som skadades i slutet av april, nu för första gången var tillbaka i truppen. Han fick även speltid som mittback sista 20-25 minuterna. Söndag kommande helg spelar IFK mot Fanna BK i Enköping. Därefter väntar sommaruppehåll till fredag 3 augusti då Tärnsjö gästar Österängen.

» Tabell och resultat

IFK Uppsala – Månkarbo IF 6-1 (3-0)
Laguppställning, IFK Uppsala: Robin Henriksson, Montaser Albadrasawi, Lukas Martinsson, Puneet Singh, Simon Wallentinsson, Kosret Abdullahizad, Robin Nguyen, Filip Cekol, Emrik Persson Engström, Aria Alizadeh, Mechac Makuiza, Avb: Robin Ahmad, Adar Aras, Filip Carlsson, Herman Mérida Lindgren, Hazem Qaoud
Mål: 1-0 Simon Wallentinsson (7), 2-0 Aria Alizadeh (17), 3-0 Emrik Persson Engström (33), 4-0 Kosret Abdullahizad (55), 5-0 Filip Cekol (68), 6-0 Mechac Makuiza (79), 6-1 Max Bergström (83)
Domare: Johan Richt (HD), Jacob Mattebo (AD1), Nils Korpås (AD2)
Utvisning: MIF: Freddie Andersson
Varning: IFK: Robin Nguyen