IFK till sommaruppehåll som serieledare

Ett blött och tungsprunget Fanna IP hindrade söndagens division 4-match från att nå några större höjder. IFK vann till sist med 2-1 (1-0) efter viss dramatik i slutminuterna. Resultatet innebär att Kamraterna går till sommaruppehåll som serieledare, en poäng före Brottby SK

IFK var det bollförande laget under stora delar av första halvlek och stundtals såg det fint ut på den för dagen långsamma och tungsprungna Fanna IP. Hemmalaget spelade mer defensivt och gjorde det ganska bra.

När IFK tog ledningen efter 24 minuters spel hade laget redan skapat ett par hyggliga målchanser; bland annat genom Adar Aras och Kosret Abdullahizad. 1-0 kom i den 24:e minuten genom Puneet Singh som, tämligen omarkerad, kunde slå in en fin hörna från sin position vid bortre stolpen. Trots spelövertag för IFK hade Fanna bud på kvittering. Den kanske bästa chansen hade man bara ett par minuter efter IFK:s ledningsmål, då Markus Hammartångs avslut gick strax över ribban. Kosret noterades för flera fina avslut i matchen och i den 37:e minuten gjorde han sånär 2-0 från distans. Skottet räddades dock av Joakim Lindau i hemmamålet. Lindau svarade för flera fina ingripanden i matchen och var hemmalagets bästa spelare.

Den andra akten var spelmässigt jämnare än den första. IFK hade de flesta chanserna och det var främst Kosret som skapade oro med sina fina skott. I matchminut 57 prickade han stolpen och tio minuter senare tippade Lindau till hörna. Med fem minuter kvar av ordinarie tid hade Kosret kalibrerat siktet och pricksköt vackert in 2-0 från distans. Trots detta var matchen inte över. Bara minuten senare kom Fanna runt på vänsterkanten och det fina inspelet stöttes sedan i mål av Markus Thorell. Spelet böljade därefter vidare i ytterligare åtta minuter med en hel del bolltapp på mitten från båda lagen. Närmast kvittering kom Fanna i den tredje övertidsminuten då man tilldömdes en frispark i ypperligt läge.

IFK:s tränare, Stephen Odur, var efter matchen nöjd med lagets insats.

» Tabell och resultat
» Enköpings-Posten

Fanna BK – IFK Uppsala 1-2 (0-1)
Laguppställning, IFK Uppsala: Robin Henriksson, Puneet Singh, Herman Merida Lindgren, Filip Cekol, Lukas Martinsson, Simon Wallentinsson, Robin Ahmad, Kosret Abdullahizad, Aria Alizadeh, Adar Aras, Montaser Albadrasawi. Avb. Adam Ledung, Filip Carlsson, Tobias Frödin, Andrew Godlin Nzali, Hazem Qaoud
Mål: 0-1 Puneet Singh (24), 0-2 Kosret Abdullahizad (84), 1-2 Markus Thorell (86)
Domare: Mirza Logo (HD), Camilla Friberg (AD1), Wesam Nabhany (AD2)
Varning: FBK: Jesper Vesterlund, Andreas Stråle