Järla IF P10, segrare i IFK Uppsala Indoor Cup 2023. Fotograf: Lisa Fahlåker.

Järla och Djurgården segrare i IFK Uppsala Indoor Cup

Under tre helger i mars arrangerades IFK Uppsala Indoor Cup för flickor och pojkar 10-13 år och Anders Diös-hallen fylldes av spelare, ledare och publik från inte mindre än 115 lag.

I den äldsta pojkklassen stod till sist Järla IF som slutsegrare sedan man besegrat Films SK i finalen. Matchen var tät och jämn, precis som en final ska vara, och bjöd på mycket god fotbollsunderhållning. Järla hade dock ett grepp om matchen och tog till sist hem cupen genom en välförtjänt seger med 2-0. Övriga lag att ta sig till semifinal var SK Iron blå och arrangörsföreningen IFK Uppsala.

I flicklagsturneringens äldsta klass möttes två Djurgården-lag. Intressant nog fick tjejerna, som till vardags spelar i samma lag, själva coach i finalen; något de lyckades alldeles utmärkt med. Den jämna matchen slutade 1-1 och fick till sista avgöras på Golden goal.

Inget slutspel genomfördes i de yngsta klasserna, 10-12 år, men det spelades många spännande och välspelade matcher till glädje för en entusiastisk publik.

IFK Uppsala vill tacka deltagande lag, ledare och publik – och inte minst alla funktionärer som hjälpt till under de tre helgerna.

Foto: Lisa Fahlåker