Haisem Ismail ny A-lagstränare

Haisem Ismail, 39, tar över som ny huvudtränare för IFK Uppsalas A-lag i division 3 efter Stephen Odur som lett laget under hela tio år. Haisem har precis som Stephen varit verksam i föreningen länge och han ansvarade under föregående säsong för U21-laget i division 4. Haisem kommer, utöver sitt uppdrag som A-lagstränare, att fortsätta som utbildningsansvarig för U10-U19.

Du är ny chefstränare i IFK, hur känns det?

– Det ska bli väldigt kul och intressant att se vad jag kan bidra med till den här gruppen av spelare. Med det sagt så vet jag att jag har stora skor att fylla i och med allt Stephen har uppnått med A-laget. Men jag tror på mig själv, truppen och föreningen och jag vet att vi tillsammans kommer att fortsätta utvecklas och ta kliv framåt. Jag även passa på och tacka IFK för förtroendet.

Vad fick dig att tacka ja till uppdraget?

– Det som fick mig att tacka ja är potentialen i truppen och föreningen. Jag som har bra koll på de flesta grupperna från 10 år upp till A-laget ser att det både kortsiktigt och långsiktigt kommer att finnas en stabilitet i föreningen. Det som lockade med det långsiktiga är att jag får möjligheten att fortsätta arbeta med spelare jag följt under många år och det är ju för att det är många som kontinuerligt tar steget från ungdom till seniorlag. Kortsiktigt så var det möjligheten att få jobba med A-truppen och se hur jag med mitt ledarskap och mina idéer kan bidra till att vi utvecklas och blir ännu bättre.

Slutligen, har du någonting du skulle vilja säga till alla IFK:are där ute?

– Jag hoppas att alla som stöttar och tror på föreningen fortsätter göra det. Att alla sluter upp och stöttar vid våra hemmamatcher. Vi lovar att göra allt vi kan för att bjuda på underhållande fotboll.