IFK förstärker organisationen

Stephen Odur lämnar sitt uppdrag efter tio år som chefstränare för A-laget. Han fortsätter dock som sportchef och tillträder dessutom den nya tjänsten som klubbadministratör i föreningen. IFK Uppsalas ordförande, Per Agius, berättar att det under en tid förts diskussioner om att stärka upp just den administrativa biten och han är nöjd med lösningen.

– IFK har under lång tid varit en förening som burits upp av ideella krafter. Så ska det förbli, men vi har nog nått en punkt där det blir svårt att fortsätta växa med bibehållen kvalitet utan denna tjänst. Stephen kan föreningen och med honom får vi fortsatt kontinuitet, säger Agius som samtidigt meddelar att avtalet löper över tre år.

Ny tränare för A-laget i division 3 blir Haisem Ismail. Även Ismail har jobbat många år i föreningen och han kommer närmast från rollen som tränare för U21-truppen. Haisem kommer vid sidan om sitt tränaruppdrag att fortsätta som utbildningsansvarig för U10-U19. Ny tränare för U21 i division 4 blir Jerry Shamge, som tidigare tränat IFK Uppsalas U17-lag.

Vi har passat på att ställa några frågor till Stephen om det som varit och hur han ser på sin nya tjänst.

Hur känns det att lämna huvudansvaret som A-lagstränare efter tio år?

– Jag vill börja med att tacka samtliga spelare som jag fått förmånen att få jobba med under alla år. Det har varit en ära att få lära känna och arbeta med er alla! Ett stort tack till samtliga som arbetat kring A-laget och tack till alla eldsjälar som stöttat mig – ni är guld värda! Sedan vill jag passa på att rikta ett särskilt tack till Murat Abdulahovic som en gång tog in mig som tränare i föreningen och även till styrelsen med Per Agius i spetsen för förtroendet under alla dessa år. Jag lämnar alltså inte föreningen utan fortsätter min resa i IFK i en annan skepnad.

Hur ser du på din nya tjänst som klubbadministratör?

– Först och främst är det en ära att få fortsätta vara verksam inom föreningen. Det var absolut inte en självklarhet att kliva av som tränare, framförallt med tanke på att vi precis åkt ur en serie. Dock har dessa tankar bollats fram och tillbaka under en längre tid där jag till slut landande i att jag har ett oerhört stort förtroende för ledarna som fortsättningsvis kommer att vara närmast den dagliga verksamheten. Vi har genom åren tagit stora kliv innanför linjerna och behöver ta minst lika stora kliv utanför och det är väl där mitt fokus kommer att ligga framöver. Men precis som med allting inom IFK så handlar det om att arbeta långsiktigt och systematiskt. Då jag varit verksam i föreningen så pass länge blir det enklare för mig att lokalisera vart vi ska börja.