Division 4 nära efter seger mot Rex

IFK vann lördagkvällens hemmamatch mot Rex med klara 7-1 (2-0) och nu är division 4 nära. Laget kan vara seriesegrare redan imorgon, söndag, men då krävs det att både Rasbo och Wattholma tappar poäng i sina respektive matcher.

Trots fint höstväder och lördag var det glest på läktarna på Lötens IP. De 45 åskådarna bjöds dock på en målrik, stundtals välspelad och på det stora hela ganska underhållande historia. Matchen som sådan kontrollerades av IFK redan från början, med en matchbild som IFK-publiken vant sig vid vid det här laget. Det var därför inte särskilt överraskande när laget gjorde 1-0 efter dryga 20 minuters spel. Målskytt var Tom Sjölund som, framspelad av Umit Aras, fick på ett kanonskott. IFK hade därefter bud på mer och 2-0 kom till sist efter dryga halvtimmen. Samir Abdo var siste IFK:are på bollen efter ett högerinlägg som styrdes i mål av en Rex-spelare och det återstår i skrivande stund att se hur dagens domare väljer att rapportera målet. I slutet av halvleken fick IFK ett hyggligt frisparksläge en bit utanför gästernas straffområde. Lyftningen från Hyaw Naizghi nådde Lukas Martinsson som sånär nickade bollen i mål. När domaren blåste av för halvtid var det med klar mersmak för IFK. Rex noterades för två avslut utanför målburen och man var vid ett tillfälle decimetrar från ett friläge som dock blåstes av för offside. Allt sammantaget var IFK dock närmare både 3-0 och 4-0 än Rex 2-1.

IFK hade flera hyggliga chanser i den andra halvlekens inledning. Närmast 3-0 kom man i den 52:a minuten när ett inspel från Hyaw Naizghi sånär nådde Lukas Martinsson och därefter Remiggio Semiti. Två minuter senare hade Tom Sjölund ett bra skott strax utanför målramen, men i den 56:e kom i alla fall 3-0 genom Omar Abdulahovic som slog bollen i mål efter en skarvning från Umit Aras. Målet kändes i det läget matchavgörande, men Rex noterades tre minuter senare för sin kanske bästa chans i matchen. Istället för 3-1 kom 4-0 i den 63:e genom Omar Ali. Blott två minuter senare tilldömdes IFK en straff. Tom Sjölund gjorde inga misstag från elva meter och 5-0 var ett faktum. Rex reducerade därefter på straff i den 78:e minuten genom Tim Torstensson. Minuten därpå vände Hyaw Naizghi inåt och sköt snyggt in 6-1 för IFK vid bortre stolpen. Fem minuter senare spelades Hyaw fram av Umit Aras och fastställde resultatet till 7-1.

IFK:s seger var odiskutabel och man kan bara konstatera att laget är väldigt nära att vinna serien. Avståndet till skuggande Rasbo och Wattholma är nu sex poäng med en match kvar för IFK. Rasbo och Wattholma har förvisso två matcher kvar, men det krävs segrar i bägge för att komma upp på samma poäng som IFK. Därtill måste man hämta in över 20 mål på IFK. Om Rasbo och Wattholma tappar poäng under söndagen är IFK seriesegrare. Säsongen avslutas för IFK:s del hemma mot Börje söndagen den 5/10 kl. 13.00.

Per Agius

IFK Uppsala – IK Rex 7-1 (2-0)
Mål: 1-0 Tom Sjölund (23), 2-0 Samir Abdo (32), 3-0 Omar Abduahovic (56), 4-0 Omar Ali (63), 5-0 Tom Sjölund (65, straff), 5-1 Tim Torstensson (78, straff), 6-1 Hyaw Naizghi (79), 7-1 Hyaw Naizghi (84)
Laguppställning: Filip Wengelin, Philip Basala, Umit Aras, Lukas Martinsson, Remiggio Semiti, Robin Nguyen, Fredric Eriksson, Ermias Berhane, Svante Sundberg, Omar Ali, Heval Aras, Samir Abdo, Hyaw Naizghi, Omar Abdulahovic, Fabian Thelander, Tom Sjölund