B-laget seriesegrare

IFK Uppsala 2 vann måndagens match på Löten mot Harbo med klara 6-0 (2-0) och säkrade därmed seriesegern i division 7 västra, och uppflyttning till division 6. Efter ett tidigt ledningsmål kontrollerade IFK matchen och kunde under sista halvtimmen gå ifrån till en storseger.

Hemmalaget tog ledningen redan i femte minuten genom Gadalla Saad, framspelad av Omar Abdulahovic. Hyaw Naizghi ökade ledningen efter att ha avancerat fram på egen hand och satt bollen vid närmaste stolpen. En dryg kvart in i andra halvlek avgjordes matchen genom två mål på två minuter av Omar Abdulahovic. Matchens mål betydde 4-0. Gadalla Saad tunnlade en motståndare och fick på ett skott som från närmare 30 meter skruvade sig in i bortre krysset. I slutminuten fastställde Ayub Musse slutresultatet 6-0.

IFK var under hela matchen det bättre laget. Segern kändes aldrig hotad, även om Harbo hade ett antal bra möjligheter att spräcka nollan, men om inte Harbospelarna missade målet stod IFK-målvakten Fabian Thelander i vägen. Efter matchen firades seriesegern med skumpa, givetvis alkoholfri. Minst lika glad som spelarna var lagledaren Murat Abdulahovic som upplevt flera misslyckade försök att vinna sjuan med IFK:s andralag. Detta var sjätte året i division 7 för laget (de första åren som farmarlaget IFK Uppsala UFF). Nästa år väntar alltså division 6.
» IFK Uppsala på Twitter
» Tabell & resultat

Hans Bennemo

IFK Uppsala 2 – Harbo IF 6-0 (2-0)
Mål: 1-0 Gadalla Saad (5), 2-0 Hyaw Naizghi (27), 3-0 Omar Abdulahovic (62), 4-0 Omar Abdulahovic (64), 5-0 Gadalla Saad (81), 6-0, Ayub Musse (89)
Laguppställning: Fabian Thelander, Omar Abdulahovic, Ahmed Ahmed, Musa Ali, Heval Aras, Hazem Elherbiti, Elias Embaye, Rodi Haydar, Gadalla Saad, Remiggio Semiti, Hyaw Naizghi, Ayub Musse, Martin Pousette
Varningar: IFK: Gadalla Saad, Elias Embaye HIF: Simon Andersson