3-0 mot Enebyberg

IFK vann söndagens viktiga match mot Enebyberg med 3-0 (1-0) och nu är det endast en poäng upp till säker mark i tabellen. Bakom segern låg först och främst en gedigen laginsats, men Dennis Kumric blev matchvinnare med sina två mål. Robin Nguyen kunde sedan göra matchavgörande 3-0 på straff i den 62:a minuten.

Söndagens seger mot Enebyberg var på det stora hela odiskutabel. IFK inledde matchen bra och under stora delar av första halvlek bjöds det stundtals på riktigt bra fotboll. IFK hade högt bolltempo och, i regel, precision i passningsspelet. Ledningsmålet kom i den elfte matchminuten sedan Joakim Sandman vunnit boll på mittplan och frispelat Dennis Kumric. Dennis avslutade kyligt med att placera bollen i målvaktens högra hörn.

IFK skapade flera hyggliga chanser där man både kunde och borde ha utökat sin ledning. Under halvlekens sista tio minuter blev spelet dessvärre slarvigare från IFK:s sida och Enebyberg var ytterst nära att göra 1-1 strax före halvtid. Avslutet, en behärskad lobb över Henriksson i IFK-målet, var helt enligt skolbokens riktlinjer, men denna gång räddades Kamraterna av ribban och laget kunde gå till halvtidsvila med 1-0 i ryggen.

Redan i den andra halvlekens inledning gjorde IFK det psykologiskt viktiga 2-0. Målskytt var även denna gång Dennis som ur trängt läge kunde vända upp och ur snäv vinkel slå bollen i mål. Efter 2-0-målet tappade matchen något i kvalitet. Enebyberg försökte få till stånd en förändring av matchbilden; något som gav IFK flera chanser att stänga matchen. Istället för mål visade laget dock oförmåga när chanserna väl dök upp. Dennis fick i den 62:a minuten ett ypperligt läge att göra sitt tredje mål för dagen, men drogs ned i straffområdet. Robin Nguyen stegade kort därefter fram från elva meter och slog bollen säkert i mål. 3-0 blev avgörande och IFK kunde därefter spela av resterande tid av matchen.

Stephen Odur, tränare, var nöjd med sitt lag:
– Återigen en stark kollektiv insats och kul för Dennis som har hittat det laget saknat under stora delar av säsongen – mål.

Resultatet innebär att IFK klättrar en placering i tabellen. Två matcher återstår att spela och laget har samma poäng som Riala på kvalplats och en poäng upp till Heby på säker mark. För IFK:s del återstår matcher mot Vaksala och Riala. Den senare matchen ser ut att bli direkt avgörande i kampen om nytt kontrakt.