1-6 mot Karlberg

A-laget inkasserade sin fjärde raka förlust i division 2 i och med klara 1-6 (0-2) hemma mot topplaget Karlberg. IFK stod dock spelmässigt ganska bra upp under delar av matchen, men när gästernas Rikard Lindqvist gjorde 4-1 i den 80:a minuten gick ridån definitivt ner för Kamraterna. Samme Lindqvist gjorde två minuter senare 5-1 och på övertid fullbordade han sitt äkta hattrick på straff.

Tabelläget ser nu alltmer prekärt ut för IFK som endast tagit tre poäng i seriespelet. Avståndet till Franke på kvalplats är hela tolv poäng och det är 15 poäng upp till säker mark.

Nästa lördag, den 12 augusti gästas IFK av Kungsängens IF.

» Tabell och resultat

IFK Uppsala – Karlbergs BK 1-6 (0-2)
Laguppställning, IFK Uppsala: Eddie Omdal, Filip Carlsson, Musa Ali, Edim Fekovic, Filip Cekol, Adar Aras, Daniel Michel, Abdulrahman Nizar Ali, Emrik Persson Engström, Mechac Makuiza, Jonathan Kansa, Destiny John, Aldin Fejzic, Gustav Löfving Svensson, Kingsley Okafor, Joan Mohammed El Malla
Mål: 0-1 Kamil Dudziak, 0-2 Självmål, 0-3 Kamil Dudziak, 1-3 Filip Carlsson (68), 1-4 Rikard Lindqvist (80) 1-5 Rikard Lindqvist (82), 1-6 Rikard Lindqvist (90+1, straff)
Varningar: IFK: – KBK: Adrian Hamidi
Domare: Joel Wessman (HD), Wesam Nabhany (AD1), Hannes Öckerman (AD2)