Klar förlust mot Skiljebo

A-laget förlorade lördagens bortamatch mot Skiljebo med klara 6-2 (3-0). IFK startade matchen ganska bra och bland annat noterades Daniel Michel för ett fint skott som strök över ribban. I den 23:e minuten gjorde dock hemmalaget 1-0 och före halvtid hade man hunnit med att göra ytterligare två mål och direkt i andra halvlek kom även 4-0.

Nyinbytte Gustav Löfving Svensson reducerade i den 56:e minuten och bara två minuter senare gjorde Adar Aras 4-2. I det läget stod matchen och vägde spelmässigt, men det blev till sist Skiljebo som kunde vinna med klara 6-2 efter ytterligare två mål i matchens slutskede.

– Resultatet kanske inte speglar hela matchen, däremot speglar det vårt individuella försvarsspel som idag är under all kritik, sade IFK Uppsalas tränare Stephen Odur till Upsala Nya Tidning efter matchen.

» Tabell och resultat

Skiljebo SK – IFK Uppsala 6-2 (3-0)
Laguppställning, IFK Uppsala: Artin Gourgeh, Eddie Omdal, Filip Carlsson, Edim Fekovic, Filip Cekol, Adar Aras, Daniel Michel, Mechack Makuiza, Jonathan Kansa, Aldin Fejzic, Kingsley Chibuike Okafor, Musa Ali, Emrik Persson Engström, Gustav Löfving Svensson, Albin Eliasson
Mål: 1-0 Ibat Younis (23), 2-0 Destiny Chibeze Eze (33), 3-0 William Björk (36), 4-0 Destiny Chibeze Ebe (46), 4-1 Gustav Löfving Svensson (56), 4-2 Adar Aras (59), 5-2 Stefan Stojanovic (83), 6-2 Stefan Stojanovic (90+3)
Varningar: SSK: – IFK:

Domare: Patrik Larsson
(HD), Faisal Anmar Shanshal (AD1), Mostafa Jalal (AD2)