UIF P06 vann IFK Uppsala Indoor Cup

Anders Diös-hallen har under totalt fyra dagar fyllts av ungdomar från 72 lag när IFK Uppsala för 44:e året i rad har genomfört sin traditionella pojklagsturnering. Utöver de många uppländska lagen deltog även lag från Stockholm och Västmanland.

I P07, P08 och P09 genomfördes inget slutspel, men däremot bjöds på många dramatiska och roliga matcher under de tre dagar som dessa klasser genomfördes.

Den äldsta klassen, P06, som avgjordes på söndagen bjöd på en högdramatisk final mellan Upsala IF och Tullinge från södra Stockholm, där det krävdes förlängning för att få fram en vinnare. Matchen bjöd på massor av målchanser för båda lagen, varav två resulterade under ordinarie speltid. Erjon Belulaj gav UIF ledningen men med drygt tre minuter kvar av ordinarie speltid kvitterade Wilmer Saglind för Tullinge. Även i Golden Goalförlängningen gick båda lagen hårt för ett avgörande och efter sju minuter blev det Erjon Belulaj som kunde sätta segermålet för UIF.

UIF hade i semifinalen besegrat Danmark med 3-0 i ett Uppsaladerby, medan Tullinge vann mot Rimbo Blå med 4-2. Tullinge kan för övrigt tacka det andra Rimbolaget, Vit, för att man över huvud taget tog sig till slutspelet. I den sista gruppspelsmatchen ledde Bollstanäs över Rimbo Vit med 6-0, ett resultat som hade räckt för att ta Bollstanäs vidare. Rimbograbbarna gav sig dock inte, och med 30 sekunder kvar fick de till ett reduceringsmål som innebar att Tullinge vann gruppen. Tullingespelarna på läktaren stod för ett av dagens största publikjubel när det målet föll.

Arrangerande IFK Uppsala vill tacka alla spelare, ledare, domare, funktionärer och publik som på olika sätt bidragit till att skapa ett trevligt arrangemang och med en härlig entusiasm på läktaren, och inte minst tack till Mathuset Lotta Svärd.

Foto: Jimmy Eriksson