U17 seriesegrare

U17 blev under söndagen seriesegrare i P16/17 sedan man vunnit sista omgångens direkt avgörande seriefinal mot Danmark med 3-1 (1-0).

IFK var tvingade att ta tre poäng mot Danmark för att vinna P16/17-serien – och det gjorde man också efter 3-1 hemma på Österängen.

Axel Djurberg gav IFK ledningen på straff i den 23:e minuten och halvvägs in i den andra halvleken ordnade Musa Ali 2-0. Danmark flyttade därefter upp sitt lag för att förändra matchbilden, men det blev istället IFK och Anestis Efstathiou som kontrade in 3-0 med fem minuter kvar av att spela. På stopptid fastställde därefter Danmark slutresultatet till 3-1 på straff.

– Visst är det kul att vinna en serie, men nu gäller det att ladda om inför höstkvalet. Några av spelarna kommer dessutom att prova på spel med U19-laget, säger lagledaren Fredrick Sandberg efter matchen.