Tre nya poäng i Rasbo

Genom två mål i slutet av första halvlek, och därmed vinst 2-0 på bortaplan mot Rasbo, tog IFK Uppsala sjätte raka segern i division 4. Målskyttar var Robin Ahmad och Robin Nguyen. Eftersom UIF spelade 3-3 mot Brottby leder IFK nu serien med tre poäng före Brottby.

IFK såg pigga ut i inledningen, med fin rörlighet, och man spelade sig till ett par bra chanser under de första tjugo minuterna. Därefter följde en period med litet jämnare spel, och ett par möjligheter för vardera laget. Sista kvarten av halvleken var det sedan åter klart övertag för bortalaget, och det var också då som matchen skulle komma att avgöras. Efter en fin kombination med flera spelare inblandade kom Robin Ahmad fram på högersidan och rullade in ledningsmålet vid närmaste stolpen. Några minuter senare bjöds publiken på en uppvisning i den högre skolan när Robin Nguyen från vänsterkanten elegant lyfte bollen över sista Rasboförsvarare, sprang runt honom och kraftfullt tryckte in bollen i bortre burgaveln. Kanske årets individuella prestation? 0-2 stod sig sedan till halvtid, trots ett par jättelägen till utökad ledning.

Efter paus fick hemmalaget mer att säga till om, vilket bland annat resulterade i att Rasbo vann matchens hörnstatistik med 5-3. Hemmalaget spelade sig fram till några reduceringsmöjligheter, men om man inte satte bollen utanför målramen blev skottet alltför lamt eller blockerades av en IFK:are. Även IFK ordnade fram möjligheter, och inte minst i slutet av matchen då man kanske borde ha gjort ytterligare något mål. Andra halvlek blev dock mållös, och IFK kunde därmed kamma hem en ny viktig trepoängare.

IFK gjorde inte någon perfekt match, men tillräckligt för att segern trots en del hemmachanser skulle kännas ganska klar. Inte minst visade man prov på moral och kampvilja, mycket löpvillighet och stundtals var det även spelmässigt riktigt bra. I och med att Brottby tappade poäng mot UIF och Rimbo förlorade mot VP utökades nu försprånget till tre poäng till tvåan Brottby och nio poäng till nya trean Bälinge. Just Bälinge besöker Österängen i en mycket viktig match kommande lördag.

» Tabell och resultat

Rasbo IK – IFK Uppsala 0-2 (0-2)
Laguppställning, IFK Uppsala: Robin Henriksson, Puneet Singh, Lukas Martinsson, Simon Wallentinsson, Robin Nguyen, Robin Ahmad, Kosret Abdullahizad, Aria Alizadeh, Adar Aras, Tobias Frödin, Emrik Persson Engström, Machac Makuiza, Filip Carlsson, Daniel Michel, Herman Mérida Lindgren, Hazem Qaoud
Mål: 0-1 Robin Ahmad (33), 0-2 Robin Nguyen (37)
Domare: Dennis Rönnblad (HD), Tómas Gunnar Vedie (AD1), Konstantinos Nygren Vardoulakis (AD2)
Varning: RIK: Gustav Olsson, Andreas Ahlm, Mattias Stenberg IFK: Lukas Martinsson, Puneet Singh