Stureby F05 segrade i HSB Bospar Cup

IFK Uppsala har den gångna helgen arrangerat HSB Bospar Cup för flicklag i Anders Diös-hallen. Totalt 44 lag från Uppland, Stockholm, Gästrikland och Västmanland har kämpat på fotbollshallens konstgräs.

Efter gruppspelet i den äldsta klassen, F05, framstod Stureby SK som favoriter. Laget fick en verklig rivstart med tre mål redan under första matchens första minut. Som enda lag gick man sedan genom gruppspelet med full poäng, och dessutom utan att släppa in något mål. I semifinalen mot Bollstanäs hamnade man dock i underläge, men kunde så småningom vända och vinna med 3-1. I finalen väntade Vallentuna som i en jämn och spännande semifinal besegrat Uppsalas hopp Danmark med 1-0.

Stureby tog tidigt kommandot i finalen och Rebecka Kiviharju gjorde 1-0 efter en och en halv minut. När sedan Lisa Öhman ökade till 2-0 efter fem minuter anade man att Vallentuna skulle få svårt att vända. 3-0 genom Nike Steen Landborg avgjorde sedan definitivt matchen. Vallentunatjejerna kämpade dock på matchen igenom och föll verkligen med flaggan i topp. Vid den avslutande prisutdelningen belönades finalisterna med plaketter till alla spelare och pokal till respektive lag.

I de två yngsta klasserna, F06 och F07 genomfördes inget slutspel, men den talrika publiken fick se rolig fotboll och hårt kämpande tjejer. Stämningen var god och publiken positiv och entusiastisk.

Efter två intensiva dagar i fotbollshallen med full fart på planen och mycket folk på läktaren vill IFK Uppsala avslutningsvis tacka spelare, ledare, domare, funktionärer och publik som gemensamt skapat en härlig stämning i hallen. Stort tack också till HSB Uppsala och Mathuset Lotta Svärd för ovärderligt stöd.

Foto: Mikael Gunnarzon