Straff på övertid fällde IFK

A-laget föll, trots ledning i halvtid, hemma mot Franke med 2-3 (2-1). Matchavgörandet kom i sjätte övertidsminuten på straff och bara sekunder senare blåstes matchen av.

IFK svarade i övrigt för en bra första halvlek och målskyttar för Kamraterna var Kingsley Chibuike Okafor och Abdulrahman Nizar Ali. I andra halvlek tog dock Franke över spelet och efter en tids hård press från gästerna kom till sist 2-2 i den 73:e matchminuten. Avgörandet kom sedan på straff i matchens slutskede.

» Tabell och resultat

IFK Uppsala – IK Franke 2-3 (2-1)
Laguppställning, IFK Uppsala: Oskar Anderek, Filip Carlsson, Musa Ali, Aldin Fejzic, Adar Aras, Daniel Michel, Abdulrahman Nizar Ali, Destiny John, Boudouin Kalema, Kingsley Chibuike Okafor, Albin Eliasson, Eddie Omdal, Joan Mohammed El Malla, Zeb Karlsson Fundell, Gedeon Mbala, Daniel Edlund-Krig

Mål: 1-0 Kingsley Chibuike Okafor (21), 1-1 Mohamud Abdulkadir Abshir (22), 2-1 Abdulrahman Nizar Ali (29), 2-2 Ali Sheikomar (73), 2-3 Carlos Jacinto (90+6, straff)

Varningar: IFK: Aldin Fejzic, Musa Ali IKF: Albin Welén, Casper Olofsson, Ali Sheikomar
Domare: Lukas Wallin (HD), Gustaf Wall (AD1), Mohamad Musse (AD2)