Snöplig förlust mot Bälinge

IFK Uppsala ledde länge, och verkade ha kontroll på söndagens hemmamatch mot Bälinge IF på Österängen, men det var Bälinge som fick sista ordet genom att sätta 2-1 på straff i 94:e minuten.

Fram till 79:e minuten såg hemmalaget ut att gå mot fjärde raka vinsten, men då gav ett onödigt bolltapp på mittplanen fritt fram för Bälinges Hampus Lundin som rullade in kvitteringen bakom Filip Wengelin. Målet förändrade matchbilden totalt. Hemmaspelarna som dittills agerat lugnt och säkert defensivt tappade sin organisation och det var i stället Bälinge som kändes farligast. På tilläggstid kom så Bälinge i ett sista anfall på vänstersidan. På inlägget blev det en närkamp vid bortre stolpen och domaren tvekade inte: straff. Filip Wengelin fick fingrarna på Filip Elfbergs hårda straff, men kunde inte hindra bollen att gå i mål.

Innan kvitteringsmålet såg det alltså bra ut. Hemmaspelarna rullade boll snabbt och effektivt, och man hittade också fram till ett antal goda lägen. Ledningsmålet kom efter en halvtimmes spel och var riktigt snyggt. Dennis Kumric fick en passning bakifrån och tog emot bollen samtidigt som han vände om helt och satte fart framåt. Efter att ha avancerat ett antal meter rullade han ut bollen till höger där Rodi Yildiz kom farande. Rodi satte lugnt och säkert 1-0.

IFK-tränaren Stephen Odur kommenterade efter matchen: ”Vi har bara oss själva att skylla. Vi skapar tillräckligt för att avgöra matchen tidigare.” Och bortsett från slutet gjorde IFK en ny bra match, även om det alltså inte räckte till poäng den här gången. Nu får laget ladda om inför fredagens bortamatch mot GUSK 2 på Löten.

» Upsala Nya Tidning

IFK Uppsala – Bälinge IF 1-2 (1-0)
Laguppställning, IFK: Filip Wengelin, Mokhtar Salih, Lukas Martinsson, Filip Carlsson, Philip Basala, Omar Ali, Robin Nguyen, Dennis Kumric, Hyaw Naizghi, Rodi Yildiz, Ahmed Ahmed. Avb. Robin Henriksson, Musa Ali, Montaser Albadrasawi, Cepand Aminaey, Serhat Akay.
Mål: 1-0 Rodi Yildiz (31), 1-1 Hampus Lundin (79), 1-2 Filip Elfberg (94, straff)
Varningar: IFK: Robin Nguyen BIF: Joakim Stjernling