Sirius och IFK Uppsala segrade i Intersport Indoor Cup

IFK Uppsala har under tre dagar arrangerat Intersport Indoor Cup med deltagande av pojklag i klasserna P02, P03, P04 och P05. Det blev till sist IK Sirius och IFK Uppsala som vann turneringens två äldsta klasser. Cupen som skulle ha spelats i Anders Diös-hallen fick detta år flyttas till Fyrishovs sporthallar i och med att kommunen av säkerhetsskäl stängt fotbollshallen.

Turneringen fick ett extra trevligt slut för arrangörsklubben – för första gången i turneringens 40-åriga historia vann ett lag från IFK Uppsala föreningens egen cup. Det var IFK Uppsala Blå i P02-klassen som tog hem pokalen efter en dramatisk final mot Sigtuna 1.

Sigtuna hade imponerat när man i semifinalen slagit ut IFK Uppsala Vit med 2-0. Båda målen gjorda under de första minuterna.  I finalen blev det i stället IFK Uppsala Blå som tog ledningen efter ett par minuter när Ari Rashica frispelades och chippade bollen över den utrusande målvakten. Sigtuna kom tillbaka och kvitterade med fem minuter kvar genom en stenhård frispark i krysset av Sebastian Asplund. Båda lagen hade sedan ett flertal möjligheter att ta ledningen innan IFK:s Edim Fekovic påpassligt styrde in ett långskott med två minuter kvar. Trots att Sigtuna forcerade hårt för att få till en förlängning stod sig 2-1 matchtiden ut och IFK:arna kunde jublande fira cupsegern.

Lördagens final i P03-klassen kom att spelas mellan Sirius lag vit och IFK Viksjö. Sirius hade i semifinalen besegrat Unik med 5-0 och IFK Viksjö vann sin semifinal med 1-0 mot VP lag blå. I den välspelade och jämna finalen inledde IFK Viksjö målskyttet efter 3.40 när Hannes Juhlén nickskarvade in 1-0. Sirius kunde dock kvittera redan efter 4.57 då Isak Hillby hittade nätmaskorna. 1-1 stod sig sedan ordinarie matchtid ut varpå förlängning med golden goal följde där Sirius Arvid Lundén avgjorde finalen efter 1.55 varpå vilt jubel förstås utbröt i Siriuslägret.

Finallagen i de båda äldsta klassena tilldelades plaketter och pokaler vid den avslutande prisceremonin. I P04 och P05 genomfördes inget slutspel, men även där bjöds det på massor av rolig fotboll. IFK Uppsala deltog med två lag i alla fyra klasserna.