IFK vann på Arkadien

IFK vann lördagens match på Arkadien mot Rimbo med 2-3 (1-2). IFK Klättrar i och med segern till fjärde plats i den i övrigt haltande tabellen. Målskyttar för IFK var Robin Nguyen, Jens Hägg och Ali Daher.

IFK fick en relativt tidig ledning i matchen på en straff som, något turligt, gick in i mål. Målvakten räddade och fick bollen bakom sig, varefter Robin Nguyen sedan hann först och stötte bollen i mål. Det hade då gått 13 minuter av matchen. Jens Hägg vände drygt fem minuter senare runt i Rimbos straffområde och placerade med vänsterfoten in 0-2. Rimbo reducerade i den 27:e matchminuten och i halvtid var resultatet 1-2.

Den andra halvleken blev jämn och spännande. 1-2 stod sig fram till den 85:e minuten då Ali Daher snyggt sköt in 1-3, Hemmalaget gjorde sedan 2-3 på övertid, vilket även blev slutresultatet.

– Inte en utav våra bästa matcher sett till hur vi vill att det ska se ut. Jag måste dock framhäva arbetsinsatsen i matchen. Poängmässigt ska vi absolut vara nöjda och det är framförallt arbetsinsatsen som ligger till grund för detta, säger IFK:s tränare Stephen Odur.

» Tabell & resultat

Rimbo IF – IFK Uppsala 2-3 (1-2)
Laguppställning, IFK: Filip Wengelin, Umit Aras, Lukas Martinsson, Filip Carlsson, Robin Nguyen, Tom Sjölund, Omar Ali, Philip Basala, Jens Hägg, Ahmed Ahmed, Elis Wiggins, Ali Daher, Robin Ahmad, Zexi Xu
Mål: 0-1 Robin Nguyen (13, str), 0-2  Jens Hägg (19), 1-2 (27), 1-3 Ali Daher (85)