Premiärförlust för A-laget

A-laget förlorade lördagens division 3-premiär hemma mot tippade topplaget BKV Norrtälje med 1-2 (0-2). Trots den småbittra förlusten fanns det glädjeämnen i IFK-lägret.

IFK förlorade återigen en division 3-premiär och denna gång mot BKV Norrtälje som under lördagen vann på Österängens IP med uddamålet, 1-2. Precis som resultatet antyder var matchen jämn och för IFK:s del var det några ödesdigra minuter i slutet av första halvlek som lade grunden till gästernas seger.

Annars spelade Kamraterna stundtals riktigt bra i matchinledningen och med mer målmedvetenhet borde man ha kunnat noteras för fler avslut på mål. Trots detta var det gästande BKV Norrtälje som noterades för matchens första farliga chans när Erik Sundkvists avslut gick precis utanför stolpen i den 25:e matchminuten. Strax därefter fick IFK ett ypperligt frisparksläge, där skottet dock tog i muren. I den 36:e minuten tog så BKV ledningen i matchen genom Emil Freij och sex minuter senare kom 0-2 sedan Frederic Kayembe Ilolo på egen hand avancerat från mittlinjen och avslutat snyggt i Robin Henrikssons bortre burgavel. Dessa fem minuter skulle visa sig bli matchavgörande.

IFK:s tränare, Stephen Odur, hade följande kommentar efter matchen:
– Vi inleder på ett väldigt bra sätt, men lyckas inte få utdelning under de perioder som vi verkligen känns heta. Istället sticker BKV upp och utnyttjar vår misstag.

Den andra halvleken präglades av ett BKV som föreföll gå in för att bevaka sin ledning redan från avspark. IFK hade, allt sammantaget, ett stort övertag i bollinnehav och när Kamraternas reducering kom med knappa 20 minuter kvar att spela var det en hel del som talade för att IFK mycket väl skulle kunna gå ikapp i målprotokollet. Målskytt för IFK var Daniel Michel, som kyligt klackade in ett distansskott från Robin Ahmad. Michel svarade för övrigt för en stark insats och visade upprepade gånger prov på fin speluppfattning. IFK lyckades dock inte skapa någon riktigt het kvitteringschans under matchens slutskede och BKV kunde till sist lämna Uppsala med tre poäng i bagaget.

Nästa helg spelar IFK borta mot IK Franke på Råby IP.

» Tabell och resultat

IFK Uppsala – BKV Norrtälje 1-2 (0-2)
Laguppställning, IFK Uppsala: Robin Henriksson, Lukas Martinsson, Simon Wallentinsson, Robin Nguyen, Robin Ahmad, Filip Cekol, Kosret Abdullahizad, Aria Alizadeh, Daniel Michel, Herman Mérida Lindgren, Innocent Kakooko. Ersättare: Hazem Qaoud, Puneet Singh, Filip Carlsson, William Olsson, Tobias Frödin, Jacob Torakai.
Mål: 0-1 Emil Freij (36), 0-2 Frederic Kayembe Ilolo (42), 1-2 Daniel Michel (71)
Domare: Dejan Lukacevic (HD), Fahrettin Cankaya (AD1), Andreas Wiklander AD2)
Varningar: IFK: Lukas Martinsson BKV: Simon Sellin