Nguyen räddade poäng i premiären

A-laget fick med sig en poäng i seriepremiären på LF Arena mot Månkarbo. Matchen slutade 3-3 sedan Robin Nguyen kvitterat för IFK i den 90:e matchminuten.

Seriepremiären i division 4 är nu avklarad och Kamraterna fick med sig en poäng i och med 3-3 (1-1) borta mot Månkarbo. IFK har anledning att vara nöjda med poängen; inte minst mot bakgrund av att laget kvitterade i den 90:e minuten, men med bättre skärpa både kunde och borde det blivit tre poäng idag.

Månkarbo tog ledningen i matchen redan efter fem minuters spel. Målet var något av en bjudning av IFK och hemmalagets Emil Lindgren tackade, tog emot och satte 1-0 bakom en chanslös Robin Henriksson i IFK-målet. IFK skaffade sig efter målet ett visst spelövertag; ett övertag som man dock hade ganska svårt att omsätta i kvalificerade målchanser. Närmast kom Adar Aras efter knappa kvarten och även Mechac Makuiza noterades för ett bra avslut i den 26:e minuten. 1-1 kom till sist genom Aras som löpte på djupet och placerade bollen vid målvaktens bortre stolpe. Strax före halvtid revs Emrik Persson Engström ned strax utanför straffområdet av hemmalagets målvakt. Niklas Nordin i hemmamålet hade troligtvis inga större problem med att acceptera det gula kortet.

Den andra halvleken inleddes med tämligen övertygande spel från IFK och när Machac Makuica gav laget ledningen i den 50:e minuten kändes det logiskt. I det här läget borde IFK ha kunnat göra fler mål. Istället mattades pressen av och Månkarbo kunde utjämna spelet något. Strax därefter vände Månkarbo matchen med två fantastiska mål av Mattias Jansson. I matchminut 67 gjorde han 2-2 från 30 meter och tre minuter senare 3-2 från ungefär samma avstånd. De sista 20 minuterna jagade IFK kvittering och när Robin Nguyen till sist tryckte in 3-3 i den 90:e minuten såg han alltså till att rädda en poäng för Kamraterna.

IFK:s tränare, Stephen Odur efter matchen:
– På det stora hela gör vi ingen dålig match, men jag kan inte vara nöjd med resultatet sett till matchbilden. Däremot är jag nöjd med vår inställning och med hur vi kommer tillbaka och räddar en poäng.

» Tabell och resultat

Månkarbo IF – IFK Uppsala 3-3 (1-1)
Mål: 1-0 Emil Lindgren (5), 1-1 Adar Aras (40), 1-2 Mechac Makuiza (50), 2-2 Mattias Jansson (67), 3-2 Mattias Jansson (70), 3-3 Robin Nguyen (90)
Laguppställning, IFK Uppsala: Robin Henriksson, Filip Carlsson, Lukas Martinsson, Simon Wallentinsson, Robin Nguyen, Robin Ahmad, Filip Cekol, Mechac Makuiza, Adar Aras, Tobias Frödin, Emrik Persson Engström. Avb. Puneet Singh, Kosret Abdullahizad, Philip Sanderson, Adam Ledung, Hazem Qaoud
Varningar: MIF: Niklas Nordin, Robin Andersson IFK: Filip Carlsson, Lukas Martinsson, Puneet Singh
Domare: Mirza Logo (HD, Hasan Tosun (AD1), Karo Hovhannisian (AD2)