Storförlust mot Rimbo efter blek insats

IFK Uppsala noterade något av årets bottennapp i söndagens hemmamatch mot Rimbo IF. Efter en mycket blek insats blev det förlust med hela 1-5 (1-2). Gästernas Jeff Lundin blev stor matchvinnare genom att göra lagets fyra första mål.

Rimbo chockstartade matchen och ledde med 2-0 redan efter åtta minuter, och då hade man ändå inte haft hundraprocentig utdelning. Första målet kom på en säker straff av Jeff Lundin, medan 0-2 vrickades in i friläge av samme man. 10-15 minuter in i matchen verkade hemmaspelarna äntligen ha fått på sig fotbollsskorna och matchen jämnades ut och svängde även över till IFK för ett tag. Ali Daher reducerade från högerposition med ett fint skott som skruvade sig in vid bortre stolpen. Strax efter tvingades Rimbos målvakt utgå efter en närkamp, men IFK:arna lyckades inte testa reservmålvakten särskilt mycket under resten av matchen. I stället avslutades halvleken med att Rimbospelare ett flertal gånger sprang sig fria med Fabian Thelander i IFK-målet, men när inte Fabian eller någon utespelare redde ut situationen rullade bollen utanför stolpen. När halvtidssignalen gick var känslan att hemmalaget skulle vara nöjt med att fortfarande ha kontakt.

Även andra halvlek inleddes med ett tidigt Rimbomål när Lundin från nära håll dunkade in sitt tredje mål. Rimbo fortsatte att kontra sönder hemmalaget och det var inte ologiskt att matchen definitivt avgjordes med en dryg kvart kvar. Jeff Lundin fullbordade sin uppvisning genom att tråckla sig igenom ett alltför passivt hemmaförsvar och placera in 1-4 just innanför bortre stolpen. Sista spiken i kistan satte sedan William Pousette som omarkerad tryckte in bollen med drygt tio minuter kvar.

IFK saknade visserligen flera ordinarie spelare, men det räcker inte som förklaring till dagens tama insats. Intrycket var att man gett upp säsongen i och med att kvalchansen mer eller mindre var borta. Man fick inte igång passningsspelet, skapade nästan ingenting framåt, och straffades gång efter gång av Rimbos snabba uppspel. Eller som en besviken IFK-tränare Stephen Odur uttryckte det efter matchen: ”siffrorna talar för sig själva”. Förhoppningsvis blir det skärpning i de två sista seriematcherna, mot de båda Enköpingslagen EIS och ESK. Om inte får en till stora delar bra säsong ett trist slut.

IFK Uppsala – Rimbo IF 1-5 (1-2)
Laguppställning, IFK Uppsala: Fabian Thelander, Daniel Arancibia Holm, Filip Carlsson, Lukas Martinsson, Remiggio Semiti, Rodi Haydar, Robin Nguyen, Dennis Kumric, Ahmed Abdi, Ali Daher Jens Hägg. Avb. Robin Ahmad, Ahmed Ahmed, Robin Henriksson, Emrik Persson Engström, Zexi Xu.
Mål: 0-1 Jeff Lundin (2), 0-2 Jeff Lundin (8), 1-2 Ali Daher (18), 1-3 Jeff Lundin (52), 1-4 Jeff Lundin (74), 1-5 William Pousette (78)