Knivsta vann Intersport Indoor Cup

IFK Uppsalas traditionella pojklagsturnering Intersport Indoor Cup har genomförts under fyra dagar i Anders Diös-hallen. I årets turnering deltog 73 pojklag i klasserna P04, P05, P06 och P07, bl.a. sju lag från arrangerande IFK Uppsala. Utöver lag från Uppsalaområdet fick vi även se gäster från Västerås, Norduppland, Roslagen och Stockholm.

För de tre yngsta klasserna genomfördes inget slutspel, men publiken bjöds på massor av bra spel, snygga mål och mycket spänning. Det mest bestående minnet när cupen summeras är annars hur många duktiga målvakter som visade upp sig under de fyra dagarna.

När det drog ihop sig till slutspel i den äldsta klassen, P04, var det idel Upplandslag som gjorde upp om pokaler och plaketter. De enda lag som tog sig igenom gruppspelet helt utan poängförlust var Unik och Knivsta. I semifinalerna vann sedan Unik över Vesta med 1-0 genom ett mål redan efter 45 sekunder, medan Knivsta slog Sirius med 2-1. Knivsta gick ifrån till 2-0 och såg ut att ha finalplatsen säkrad, men en reducering från Sirius med fem minuter kvar gjorde att det blev spännande in i det sista. Knivsta höll dock undan och kunde ladda för finalen.

I finalen chockstartade Knivsta genom mål efter 10 sekunder av Nikolas Jensen. Två minuter senare ökade Emil Sundqvist till 2-0. Precis som i semifinalen verkade Knivsta gå mot en klar seger, men precis som då kom en reducering till 2-1. Det var Uniks Isidor Egemalm som stod för den bara minuten efter Knivstas andra mål. Några fler mål blev det dock inte trots chanser åt båda hållen och trötta men glada Knivstaspelare jublade när slutsignalen gick.

Till slut ett stort tack från arrangörerna till alla spelare, ledare, domare, funktionärer och publik för en mycket trevlig turnering, och inte minst tack till Intersport Uppsala, Restaurang Shima, som detta år drev kiosken, och Mathuset Lotta Svärd.