Ny seger mot Heby

A-laget vann lördagens bortamatch mot Heby AIF med komfortabla 5-0 (2-0) och fortsätter därmed att skugga Viggbyholm i tabelltoppen. Man får gå tillbaka till 1969 för att hitta IFK:s senaste vinst på Tegelvallen.

IFK Uppsala hade inga större problem med att besegra Heby på Tegelvallen och slutresultatet, 5-0, speglar matchen ganska väl. IFK tog ledningen redan i den tionde matchminuten genom Daniel Michel och kvarten senare vände Hossein Shojaeddin upp i straffområdet och satte 2-0 bakom en skymd Jawad Mohammadi i hemmamålet. Resultatet stod sig halvleken ut.

Om IFK var spelmässigt överlägsna i första halvlek så såg det sämre ut i inledningen av den andra. Trots detta kunde Filip Carlsson nicka in 3-0 på en fin hörna slagen av Simon Wallentinsson och med detta mål kändes matchen avgjord. IFK var därefter åter det spelförande laget och i den 70:e minuten löpte Emrik Persson Engström i djupled och slog bollen förbi målvakten. Målet bokfördes dock på Hossein Shojaeddin som var siste man på bollen. Fem minuter senare fastställde Ghalib Farah slutresultatet till 5-0 efter fint passningsspel.

Nästa söndag spelar IFK Uppsala borta mot Procyon BK.

» Tabell och resultat
» Sala-Heby Fotboll

Heby AIF – IFK Uppsala 0-5 (0-2)
Laguppställning, IFK Uppsala: Aga Rasool, Filip Carlsson, Simon Wallentinsson, Filip Cekol, Daniel Michel, Kosret Abdullahizad, Emrik Persson Engström, Hossein Shojaeddin, Daniel Arancibia Holm, Ghalib Farah, Musa Ali, Oscar Joasson, Hyaw Naizghi, Daniel Aramesh, Robin Ahmad, Bodry Kizi-Namputu
Mål: 0-1 Daniel Michel (10), 0-2 Hossein Shojaeddin (26), 0-3 Filip Carlsson (56), 0-4 Hossein Shojaeddin (70), 0-5 Ghalib Farah (75)
Domare: Stefan Malmström (HD), Nils Korpås (AD1), William Wiklund (AD2)