3-1 mot GUSK 2

A-laget vann en tät match mot GUSK 2 på Lötens IP med 3-1 (0-0). Det var två lag som till stora delar tog ut varandra. Fram till IFK:s ledningsmål i 63:e minuten innehöll matchen nästan inga målchanser alls, men sedan gick IFK gick fram till 3-0 innan hemmalaget kunde reducera i slutminuten.

GUSK inledde bäst denna kyliga fredagskväll, och var även framme och nosade vid Filip Wengelins mål vid något tillfälle. Så småningom kom IFK in mer i matchen. Tempot var högt under hela halvleken, men inget av lagen förmådde riktigt spela sig förbi motståndarens försvar, vilket bör ses som ett gott betyg till båda lagens defensiv. Om något lag skulle haft ledningen när halvtidssignalen kom var det GUSK, men 0-0 var ändå ganska logiskt så långt.

Efter pausen började hemmalaget närma sig ett ledningsmål. Tio minuter in i halvleken blev det rörigt i IFK:s straffområde efter en fast situation, men bollen kunde så småningom rensas bort. IFK hade fortsatt svårt att skapa något framåt, och när Omar Ali från nära håll gjorde 0-1 var det lagets första avslut på mål. Situationen föregicks av en frispark vid sidlinjen mitt på GUSK:s planhalva där bollen till sist hamnade framför fötterna på Omar, som enkelt kunde rulla in bollen. Efter målet öppnades matchen upp och IFK började skapa mer. Med tjugo minuter kvar skar Hyaw Naizghi in från sin högerkant och satte 0-2 vid bortre stolpen. GUSK gav inte upp och var nära reducering med åtta minuter kvar, men Wengelin tippade snyggt bollen över ribban. Nu flyttade hemmalaget upp med påföljd att IFK fick flera farliga kontringslägen. I slutminuterna bröt Cepand Aminaey fram och fälldes i straffområdet, och Dennis Kumric placerade straffen vid stolproten till 0-3. Före slutsignalen hann GUSK med att spräcka Wengelins nolla genom en nickskarv efter inlägg från vänster.

GUSK 2 var ett starkt lag, för dagen förstärkt med fyra avbytare från div. 2-laget, och segern var därför extra meriterande. Defensivt höll IFK ihop laget på ett utmärkt sätt, och när GUSK väl tog sig fram gjorde målvakten Filip Wengelin några viktiga räddningar. Offensivt såg det länge trögt ut, men under matchens sista fjärdedel visade laget att man inte bara kan rulla boll i sidled utan även vara vassa framåt.

» Resultat och tabell
» Uppsalanyheter

GUSK 2 – IFK Uppsala 1-3 (0-0)
Laguppställning, IFK: Filip Wengelin, Mokhtar Salih, Filip Carlsson, Lukas Martinsson, Philip Basala, Robin Nguyen, Dennis Kumric, Omar Ali, Hyaw Naizghi, Ahmed Ahmed, Cepand Aminaey. Avb. Robin Henriksson, Serhat Akay, Roni Yildiz, Emrik Persson Engström, Musa Ali
Mål: 0-1 Omar Ali (63), Hyaw Naizghi (70), 0-3 Dennis Kunric (88, straff), 1-3 Joakim Ågren (90)
Varningar: GUSK: Kim Eriksson Änst IFK: Filip Carlsson