IFK vann mot Bälinge

IFK besegrade under onsdagskvällen Bälinge IF på bortaplan med 1-3 (0-2). Bakom segern låg i första hand lagets fina spel i första halvlek. Halvtidsledningen kunde och borde ha varit större än 0-2, men trots det blev det nerv i matchen under sista kvarten.

Gräsmattan var inbjudande grön, men något ojämn och långsam, när IFK Uppsala gästade Bälinge IP. Efter en relativt jämn start tog bortalaget ledningen efter tio minuter när Kosret Abullahizad hittade fram med en perfekt boll till Aria Alizadeh som fri med målvakten kallt rullade in bollen vid ena stolpen. Resten av halvleken bjöd närmast på uppvisningsspel av IFK. Hemmalaget fick jaga boll, men oftast utan att få tag på den. Kamraterna skapade också ett flertal högkaratiga målchanser. Med större skärpa, och kanske litet mer tur, kunde ledningen ha varit betydligt större. Strax före paus skulle i alla fall 0-2 komma. En vänsterhörna resulterade i kalabalik i Bälinges straffområde och i röran framför mål kunde Alizadeh peta in bollen. Två måls ledning var ändå i underkant efter årets bästa halvlek av IFK.

Andra halvlek bjöd inte på lika bländande spel, även om IFK:arna även då skapade en del framåt. Successivt åt sig hemmalaget in i matchen och när inte gästerna förmådde slå i spiken i kistan kom i stället Bälinges reducering med kvarten kvar. Filip Lundin fick träff strax utanför straffområdet och kunde se bollen smita in vid stolproten. Det blev sedan nervösa tio minuter innan inhoppande Emrik Persson Engström hittade in med en boll från höger till Kosret Abdullahizad som placerade in förlösande 1-3.

Totalt sett var IFK-segern ändå odiskutabel. Laget visade prov på det fina passningsspel som vi är vana att se, men denna dag kombinerat med blixtsnabba attacker framåt som rev upp stora sår i Bälingeförsvaret. Närmast väntar nu ett intressant derby mot UIF på Österängen på lördag.

» Tabell och resultat

Bälinge IF – IFK Uppsala 1-3 (0-2)
Mål: 0-1 Aria Alizadeh (10), 0-2 Aria Alizadeh (44), 1-2 Filip Lundin (74), 1-3 Kosret Abdullahizad (86)