IFK vann AUF Cup

IFK Uppsala avslutade en mycket fint genomförd turnering med att besegra Gamla Upsala SK i finalen av AUF Cup. Cupen, som varje november arrangeras av Alliansen Uppsala Fotboll, har pågått i Anders Diös-Hallen sedan i måndags och slutspelet avgjordes under lördagen.

I kvartsfinalen besegrades Procyon med 4-1 efter mål av Serhat Akay, Kosret Abdullahizad och slutligen två mål av Robin Ahmad. Semifinalen mot Unik kontrollerades också av IFK, men det blev ändå spännande på slutet sedan Unik med en man mindre på planen reducerat till 2-3 med några minuter kvar. IFK höll dock undan och fick därmed revansch för förra årets semifinalförlust i AUF Cup mot just Unik, som då vann efter straffläggning. De tre IFK-målen i semifinalen gjordes av Robin Ahmad, William Olsson och Aria Alizadeh.

Mitt under den andra semifinalen tvingades arrangörerna utrymma hallen då brandlarmet gick. När man efter en halvtimmes uppehåll konstaterat att larmet var falskt, och med hjälp av ett vaktbolag fått larmet avstängt, tog GUSK den andra finalplatsen efter 2-0 mot VP.

I finalen blixtstartade IFK med 1-0 av William Olsson redan efter en minut. Filip Cekol utökade till 2-0, men GUSK kom tillbaka och kvitterade till 2-2 med 6:40 kvar. Bara drygt en minut senare hade IFK åter en tvåmålsledning efter mål av Tobias Frödin och Robin Ahmad. GUSK forcerade på slutet och det osade hett framför IFK-målet flera gånger, inte minst de sista 70 sekunderna när IFK spelade i numerärt underläge efter en utvisning. En stark målvaktsinsats av Robin Henriksson och uppoffrande spel av hans lagkamrater gjorde att IFK höll undan och vann finalen med 4-2. Utöver pokal och plaketter kunde IFK därmed kvittera ut 5000 kr i prispengar.

Samma summa, 5000 kr, tilldelades även IFK Uppsalas lag 2 som avancerade från det första gruppspelet i tisdags men sedan slogs ut i fredagens andra gruppspel. När arrangörerna efter avslutad cup sammanställde alla sina egna och domarnas bedömningar visade det sig nämligen att IFK Uppsala 2 vunnit Fair Play-priset. Ett pris som alltså inte bara var väldigt hedrande utan också lönsamt.