IFK Uppsala förlänger med Stephen Odur

Det står nu klart att Stephen Odur fortsätter som sportchef och A-lagstränare i IFK Uppsala. Det nya avtalet löper över tre år.
– Styrelsen och fotbollssektionsstyrelsen är mycket nöjda med att kunna förlänga avtalet med Stephen. Han har i allra högsta grad bidragit till föreningens positiva utveckling och nu ser vi fram emot att ta nästa steg tillsammans, säger Fredrick Sandberg, fotbollssektionens ordförande.

Det nya avtalet löper över tre år, till och med säsongen 2023 och Stephen kommer alltså att fortsätta i samma roll som tidigare; som sportchef för hela föreningens fotbollsverksamhet och tränare för A-laget. Vi har passat på att ställa några frågor till Stephen om det som varit och hur han ser på framtiden.

Du har varit i klubben i många år nu. Hur känns det att skriva på för ytterligare tre år?
– Det känns givetvis bra att fortsätta arbetet som sportchef i IFK Uppsala. Som jag tidigare påpekat så är det en fantastisk plats att vara på och den blir bara vackrare för varje år som går. Sedan att om tre år ha genomfört 14 säsonger i klubben blir förmodligen en milstolpe som jag kommer att vara väldigt stolt över och som jag väldigt sent kommer att glömma.

Hur ser du på säsongen som varit?
– Årets säsong var på många olika sätt väldigt annorlunda; inte bara för oss. Sportsligt var det självklart skönt att A-laget lyckades säkra fortsatt spel i division 3, U21 gjorde, återigen, en bra säsong och vår ungdomsverksamhet fortsatte att växa. Dessutom hittade vi andra sätt att bedriva vår verksamhet på. Vi stod alla inför nya utmaningar som vi aldrig tidigare stött på och jag är idag oerhört tacksam över hur vi inom vår organisation hanterat läget. Det är alltifrån ledare, spelare, styrelse och funktionärer, som alla varit fantastiska. Sedan ett ytterligare tack till alla föräldrar som på ett föredömligt sätt stöttat oss under denna speciella tid

Var ser du IFK Uppsala om några år?
– I det stora hela handlar det om att fortsätta utvecklas och ta kliv inom alla områden. Det låter klyschigt, men så är det. Arbetet kring Gränby kommer vi givetvis att fortsätta utveckla ytterligare och sedan vill vi prioritera arbetet med flickfotbollen. Perioden innan jul och nyår handlar mycket om att sätta en organisation inför 2021 som presenteras i januari i samband med vår årliga ”Coach and Leader Day”, där eventuella mål och framtidsplaner presenteras.

Foto: Svenska Fotbollförbundet.