IFK tillbaka i fyran efter förlust mot Riala

Det blev bara en säsong i division 3 för IFK Uppsalas unga lag. En poäng i serieavslutningen hade räckt till kvalspel, men efter en blek insats det blev i stället Riala som via seger 3-1 på Österängen tog kvalplatsen. Därmed flyttas alltså IFK ned till division 4.

IFK-spelarna verkade tagna av stundens allvar, och det var bara under korta stunder man fick igång det fina spel som gett tre raka segrar före dagens match. Första halvlek var chansfattig och spelmässigt ganska jämn med ett visst plus för Riala, medan IFK bara vid enstaka tillfällen kunde få igång något organiserat spel. De fåtaliga gånger det hettade till litet framför något av målen var framför allt vid några hörnor och frisparkar. Halvleken såg alltså ut att sluta mållös, men i andra tilläggsminuten tog sig gästernas rutinerade Andrés Thorleifsson fram på högerkanten och hittade lagets skyttekung Daniel Bengtsberg som från nära håll nickade in 0-1. Ett mycket tungt mål för hemmalaget.

Inte heller under inledningen av andra halvlek fick IFK till sitt vanliga spel, men efter en dryg kvart såg det äntligen ut att börja lossna litet. Vid 3-4 tillfällen spelade man sig fram mot Rialamamålet, men mer än halvfarligt blev det egentligen aldrig. Mitt i denna bättre hemmaperiod stack i stället Riala upp i ett anfall på högersidan, bollen spelades snett inåt bakåt där Daniel Bengtsberg tryckte in 0-2 i närmaste krysset. Hemmalaget fick sedan hopp igen när mittbacken Filip Carlsson petade in bollen från nära håll efter IFK:s första hörna efter paus. Man försökte också forcera in kvitteringen som skulle ha betytt kvalspel, men det ville sig inte. På tilläggstid slet sig Thorleifsson loss från halva plan, rundade IFK-målvakten Robin Henriksson och satte helt avgörande 1-3.

I dagens match var Riala tyngre, starkare och mer rutinerat än hemmalaget, och man hade även ett par klassiska matchvinnartyper i Daniel Bengtsberg och Andrés Thorleifsson som blev tungan på vågen. IFK Uppsala får alltså ta nya tag i division 4 nästa år. Återstår att se om man får möta Riala där, eller om Roslagslaget kan klara det tuffa kvalspel som nu väntar för deras del.

» Tabell och resultat

IFK Uppsala – Riala GoIF 1-3 (0-1)
Laguppställning, IFK Uppsala: Robin Henriksson, Mokhtar Salih (60), Filip Carlsson, Puneet Singh, Simon Wallentinsson, Robin Ahmad (68), Filip Cekol (77), Kosret Abdullahizad, Joakim Sandman, Dennis Kumric, Omar Ali Ers: Montaser Albadrasawi (60), Mechac Makuiza (77), Lukas Martinsson, Emrik Persson Engström (68), Hazem Qaoud
Mål: 0-1 (45+2) Daniel Bengtsberg, 0-2 (73) Daniel Bengtsberg, 1-2 Filip Carlsson (79), 1-3 (90+2) Andrés Thorleifsson
Domare: Samrend Heidaripak (HD), Stefan Malmström (AD1), Liridon Hasani (AD2)
Varningar: IFKU: Omar Ali, Lukas Martinsson, Filip Carlsson, Emrik Persson Engström, Kosret Abdullahizad RGoIF: –