IFK - VP

IFK tabelltvåa efter 5-0 mot VP

IFK hade inga större problem med att besegra VP hemma på Österängen och slutresultatet skrevs till sist till 5-0 efter 3-0 i halvtid. Resultatet innebär att IFK är ny tvåa i tabellen, sex poäng  efter Brottby.

IFK har inlett flertalet matcher i årets serie med stort bollinnehav och lördagens match mot VP var inget undantag. Denna gång fick dock IFK snabb utdelning och redan i den åttonde matchminuten kunde Aria Alizade vända upp i gästernas straffområde och trycka upp 1-0 i nättaket efter fint kortpassningsspel. VP hade märkbart svårt att komma in i matchen och spelet var under stora delar av den första halvleken förlagt till VP:s planhalva. 2-0 kom till sist i den 39:e minuten genom Filip Cekol som avancerade på högerkanten och försökte spela in bollen framför mål. På något vis hamnade inspelet i målburen och den spontana känslan var att målet var något billigt. Bara tre minuter senare kom 3-0 för IFK, då ett distansskott ändrade riktning efter att ha träffat en medspelare i ryggen. Målet tillskrevs Aria Alizadeh.

Inför andra halvlek var det således ganska brant uppförsbacke för VP, men laget lyfte sig under en period och utjämnade spelet något. I den 71:a minuten gick Alizadeh i IFK omkull i straffområdet, med en något tveksam straff till följd. Aria tog straffsparken själv, men förvaltade den inte bättre än att Kjellgren kunde rädda. Kjellgrens motsvarighet i IFK, Robin Henriksson, sattes på prov först i den 78:e minuten och med en minut kvar av ordinarie tid skapade VP sin andra och klart bästa målchans i matchen. Då hade IFK emellertid redan hunnit med att göra 4-0 genom Andrew Godlin Nzali. Montaser Albadrasawi fastställde sedan slutresultatet till 5-0 i den 90:e minuten genom att peta in en retur i öppen mål från ett par meters avstånd.

Nästa helg spelar IFK en tidig seriefinal borta mot Brottby. Brottby leder serien, sex poäng före IFK som nu är ny tabelltvåa.

» Tabell och resultat
» IF VP Uppsala

IFK Uppsala – IF VP Uppsala 5-0 (3-0)
Laguppställning, IFK Uppsala: Robin Henriksson, Puneet Singh, Lukas Martinsson, Simon Wallentinsson, Robin Nguyen,  Filip Cekol,  Kosret Abdullahizad, Aria Alizadeh, Adar Aras, Tobias Frödin, Emrik Persson Engström, Avb. Robin Ahmad, Montaser Albadrasawi, Andrew Godlin Nzali, William Olsson, Hazem Qaoud
Mål: 1-0 Aria Alizadeh (8), 2-0 Filip Cekol (36), 3-0 Aria Alizadeh (39), 4-0  Andrew Godlin Nzali (82),  5-0 Montaser Albadrasawi (90)
Domare: Wiliam Jonsson (HD), Hasan Tosun (AD1), Tim Lagneteg Nilsson (AD2)
Varningar: IFK: Robin Nguyen, Aria Alizadeh VP: Daniel Byström