IFK missade seriesegern efter 1-1 mot Procyon

IFK avslutade årets seriespel med att spela 1-1 (0-0) på Stenhagens konstgräs mot nedflyttningshotade Procyon. Resultatet innebär att Brottby SK vinner serien, en poäng före IFK. För Kamraternas del väntar nu ett division 3-kval nästa helg mot gotländska Fardhem Garda.

Stenhagens IP bjöd för dagen på höstväder, blåsigt och småkyligt. När matchen drog igång såg IFK:arna fokuserade ut och redan i femte minuten hittade Simon Wallentinsson in till Robin Nguyen med ett bra inlägg, men Robins styrning gick utanför. Procyon rullade boll ganska bra på mitten men kom inte till några avslut. Däremot lyckades hemmalaget till stor del få stopp på IFK:s normalt så vägvinnande spel. IFK hade ändå några snabba anfall som kunde ha gett utdelning före paus. Farligast var det när Nguyen kom fri med Procyonmålvakten, som dock kunde täcka ut till hörna. En summering av första halvlek säger att IFK var det något bättre laget, men långt ifrån det spel man kan prestera, och som man visat upp de två föregående matcherna.

Första kvarten av andra halvlek såg i stort sett ut som före paus. IFK vaskade fram ett par situationer i offensivt straffområde, men utan att få till det. Helt ologiskt blev det i stället Procyon som tog ledningen efter ett av sina fåtaliga anfall, när en hemmaspelare på väg framåt drogs omkull precis vid straffområdesgränsen. Straff som Rodi Haydar säkert satte i mål till 1-0. Procyonspelarna var vid det här laget ganska trötta och drog på sig ett antal gula kort. Samtidigt verkade IFK:arna stressade av situationen och spelet gick helt i baklås. Inget tydde på att Kamraterna skulle kunna vända på matchen. När klockan precis passerat 90 minuter fick laget dock en frispark som Simon Wallentinsson lyfte in i straffområdet och Robin Nguyen nickade snyggt in kvitteringen. Domaren hade på grund av skador lagt till cirka tre minuter. IFK var dock aldrig nära att få till det vinstmål som skulle ha betytt serieseger, eftersom Brottby samtidigt spelade 2-2 borta mot Fanna.

IFK Uppsala säger stort grattis till Brottby SK som nu tar steget upp i division 3! IFK Uppsala får en ny chans till avancemang när man nästa helg möter Fardhem Garda som har vunnit Gotlands division 4. Segraren i den matchen går också upp i trean.