IFK förlorade på Tegelvallen

IFK föll tungt i mötet med Heby AIF på Tegelvallen. Hemmalaget vann med 2-1 (1-0) och för Kamraternas del kan det konstateras att poängskörden under seriens första omgångar varit skral.

Inför lördagens möte på Tegelvallen var såväl Heby som IFK Uppsala utan seger i årets division 3. IFK, som rent historiskt har bedrövlig bortastatistik mot just Heby, lyckades inte heller denna gång ta poäng. Till skillnad från de fyra senaste matcherna lyckades man i alla fall göra mål. Faktum är att man får gå tillbaka till en division 6-match 1971 för att hitta det senaste IFK-målet på Tegelvallen.

Kamraterna var det bollförande laget under matchinledningen mot ett Heby som försökte sätta hög press. Balen Nouri såg pigg ut på sin vänsterkant och känslan var att chanserna skulle komma om matchbilden inte förändrades. Trots detta blev det Heby som, något överraskande, tog ledningen i matchen efter dryga kvarten. Målet föregicks av en tämligen rörig situation i IFK:s straffområde, där bollen till sist hamnade hos hemmalagets Robert Bosell som från nära håll dundrade in 1-0 bakom Robin Henriksson.

IFK hade även efter hemmalagets ledningsmål ett ganska stort bollinnehav, men under halvlekens sista kvart kom Heby in i matchen på allvar och skapade flera fina lägen att utöka sin ledning. Närmast kom man i den 37:e minuten då man yrkade på straff, men domaren valde att fria. Hemmalagets ledning i halvtid var, sett till fördelningen av målchanser, inte på något sätt orättvis.

IFK hade i den andra halvleken påtagligt svårt att på allvar sätta hemmaförsvaret på prov. Många passningar slogs bort och när man i vissa fall hade chans till snabba omställningar så tog det för lång tid. Under halvlekens kanske bästa IFK-anfall kom till sist 1-1. Målskytt var Omar Ali som, ett par meter in i straffområdet, sköt bollen i mål i den 75:e minuten. Heby återtog dock ledningen på nytt efter blott två minuter genom en smart slagen frispark som rann igenom IFK:s försvarslinje. Hemmalagets Bosell höll sig då framme på nytt och kunde från nära håll stöta in 2-1.

IFK har så här långt endast tagit en poäng i seriespelet. Nästa lördag spelar man borta mot Märsta.