IFK föll stort i seriefinalen

Ett Hubbo, förstärkt av elitspelare från Tillberga, blev ett för mäktigt motstånd för Kamraterna som förlorade fredagens seriefinal på Studenternas IP med hela 1-11 (1-3).

Trots de stora förlustsiffrorna gjorde IFK en riktigt bra första halvlek och man tog inte helt orättvist ledningen i matchen efter drygt tio minuters spel genom Ludvig von Polgar. Även om Hubbo vände till 1-3 inför halvtidsvilan så svarade IFK för en mycket bra första halvlek mot ett skickligt Hubbo.

Om det fanns hopp för Kamraterna så slocknade det snabbt sedan gästernas Joel Engström gjort tre mål på lika många minuter i den andra halvlekens inledning. Anton Wingård utökade därefter till 1-7 innan Elitseriespelaren Robin Andersson gjorde 1-8.

Matchen slutade till sist 1-11. Gästernas seger var naturligtvis odiskutabel och IFK Uppsala gratulerar Hubbo till seriesegern.

IFK slutar alltså tvåa i division 2.
– Jag är stolt över hur laget presterat den här säsongen. Med små medel och begränsad trupp har vi gjort en riktigt bra säsong, säger bandysektionens ordförande Christian Gerecht efter matchen.

» Tabell och resultat

IFK Uppsala – Hubbo BK 1-11 (1-3)
Mål: 1-0 Ludvig von Polgar (11), 1-1 Joel Engström (24), 1-2 Joel Engström (33), 1-3 Robin Andersson (36), 1-4 Joel Engström (52), 1-5 Joel Engström (54), 1-6 Joel Engström (56), 1-7 Anton Wingård (59), 1-8 Robin Andersson (64), 1-9 Rickard Svensson (72), 1-10 Rickard Svensson (89), 1-11 Rickard Svensson (91)
Laguppställning, IFK Uppsala: Philip Curry, Jesper Olsson, Måns Wallentinsson, Robin Andersson, Jan-Olof Ericsson, Arvid Hellquist, Johan Ohlström, Max Engkvist, Simon Israelsson, Marcus Wingh, Jonathan Ajdert, Markus Lindblom, Ludvig von Polgar, Viktor Öjrell, Eric Wallin
Domare: Håkan Brolin (HD), Edvin Ludvigsson (AD1), Arvid Johansson (AD2)