4-2 mot Gute

IFK Uppsala vände återigen underläge med 0-2 till seger; denna gång hemma mot FC Gute. Matchen slutade till sist 4-2. Segern var lagets andra raka och matchen var den sjunde raka utan förlust i division 2.

IFK visade prov på sann lagmoral när man vände 0-2 till rättvis seger hemma mot gotländska FC Gute. Trots klart spelövertag fick man dock se gotlänningarna ta ledningen med både 1-0 och 2-0. Ledningsmålet kom 20 minuter in i matchen sedan gästernas Tufve Östlund ostört fått nicka bollen i mål. Halvchansen, som alltså resulterade i mål, var gästernas kanske enda målchans i den första halvleken.

I inledningen av den andra halvleken noterades IFK för ett fint skott i ribbans underkant, men istället för 1-1 blev det strax därefter 2-0 till Gute sedan Östlund nickat in sitt andra mål för dagen.

IFK visade, trots den inte helt logiska matchutvecklingen, inga tecken på att ge upp och redan efter tre minuter kom reduceringen genom Filip Cekol. Sedan gick det snabbt. Emrik Persson stötte in 2-2 i den 69:e minuten och innan speakern hunnit rapportera kvitteringen sköt Josef Jalil in 3-2 tämligen direkt efter avspark. Tio minuter senare kontrade IFK och Daniel Aramesh in 4-2.

Redan nu på söndag är det dags för nästa seriematch; denna gång borta mot serieledande IFK Stocksund.

» Tabell och resultat

IFK Uppsala – FC Gute 4-2 (0-1)
Laguppställning, IFK Uppsala: Robin Henriksson, Filip Carlsson, Musa Ali, Filip Cekol, Hossein Shojaeddin, Kosret Abdullahizad, Emrik Persson Engström, Jonathan Kansa, Robin Ahmad, Josef Jalil, Serhat Akay, Puneet Singh, Daniel Aramesh, Edim Fekovic, Distiny John, Abdulrahman Nizar Ali, Jonathan Hejdebäck
Mål: 0-1 Tufve Östlund (20), 0-2 Tufve Östlund (51), 1-2 Filip Cekol (54), 2-2 Emrik Persson Engsröm (69), 3-2 Josef Jalil (70), 4-2 Daniel Aramesh (78)