A-laget vände och vann mot Österåker

–Skön seger – och rättvis, sade IFK:s tränare Stephen Odur sedan A-laget vänt 0-2 i halvtid mot delade serieledarna IFK Österåker till seger med 3-2. Matchvinnare var Hossein Shojaeddin som sköt in segermålet i den 88:e matchminuten.

Annars såg det mörkt ut inför den andra halvleken på Lötens IP. Uppsala svarade förvisso för en klart godkänd insats i den första akten mot topplaget från Åkersberga. Gästerna bjöd dock på skickligt defensivt spel och Uppsala hade svårt att omsätta sitt övertag i bollinnehav i konkreta målchanser. Österåker straffade hemmalaget med sin effektivitet och gjorde två riktigt snygga mål; det första på ett fint skott av Anton Agrest i den 13:e minuten och det andra bara knappa tio minuter senare genom Javier Donado.

I andra halvlek var Uppsala det bättre laget. Josef Jalils reducering i den 53:e minten gav hopp för hemmalaget och i den 67:e minuten kom kvitteringen genom Emrik Persson Engström. Därefter var det Uppsala som gick för ett segermål och det kom strax före full tid genom Hossein Shojaeddin. Segern var IFK Uppsalas första på hemmaplan denna säsong och den första någonsin i division 2.

Redan kommande torsdag spelar IFK Uppsala hemma på nytt; denna gång mot FC Gute.

» Tabell och resultat

IFK Uppsala – IFK Österåker FK 3-2 (0-2)
Laguppställning, IFK Uppsala: Robin Henriksson, Filip Carlsson, Musa Ali, Simon Wallentinsson, Filip Cekol, Daniel Michel, Kosret Abdullahizad, Emrik Persson Engström, Jonathan Kansa Neira Romero, Robin Ahmad, Josef Jalil, Aga Rasool, Puneet Singh, Hossein Shojaeddin, Elliot Seiler, Abdulrahman Nizar Ali, Serhat Akay
Mål: 0-1 Anton Agrest (14), 0-2 Adam Jonsson (20), 1-2 Josef Jalil (53), 2-2 Emrik Persson Engström (67), 3-2 Hossein Shojaeddin (88)
Varningar: IFKU: Serhat Akay, Musa Ali IFKÖ: Javier Donado
Domare: Lukas Wallin (HD), Meysam Moosavi Ghahfarokhi (AD1), Christoffer Lindberg